Cum să economisești apa pentru o factură mai mică

De: Claret Credit0 Comentarii

În continuarea seriei de sfaturi de economisire la diferite facturi, astăzi vom vorbi despre cum să economisești apă pentru a avea o factură cât mai mică. Criza economică cu care ne confruntăm ne determină să apelăm la anumite soluții, pe care, poate anterior, nu le-am fi aplicat. Însă, metodele de economisere a apei pe care le vom expune în continuare, nu trebuie aplicate doar atunci când trecem printr-o criză financiară. Este recomandat să ținem cont de acestea mereu, pentru a nu plăti degeaba niște bani, pe care i-am putea pune într-un cont de economii. Este ideal să avem întotdeauna un cont de economii, la care să apelăm atunci când ne confruntăm cu o situație de urgență.

Potrivit unui studiu realizat de European Environment Agency (EEA), până în anul 2030 se va ajunge la un deficit la nivel mondial al aprovizionării cu apă de 40%. Este destul de îngrijorător, având în vedere că apa este una dintre resursele planetei, cu care nu ar fi posibilă existența diferitelor specii, inclusiv a oamenilor. De aceea, trebuie să luăm măsuri pentru a economisi apa.

Știai că o singură persoană consumă în medie pe lună 7 metri cubi, adică 7000 de litri, aceștia împărțindu-se astfel:

– un spălat de vase la robinet = 50 litri
– un spălat pe mâini și pe dinți = între 5 și 15 litri
– o baie = 150 – 200 litri
– un duș de 5 minute = între 60 și 80 de litri
– un spălat de haine = între 40 și 70 de litri

În medie, pe țară, costul apei potabile pentru 1 m3 este de 3.22 lei. De exemplu, în București plătim pentru 1 m3 4.50 lei, iar în Iași este de 6,15 lei. Aceste prețuri pot varia, iar dacă sunt mai mulți membri într-o casă, atunci și costurile la apă pot crește semnificativ. Astfel, în continuare vă prezentăm câteva metode cum să economisești apă pentru a avea o factură mai mică.

Cum să economisești apă pentru a avea o factură mai mică – trucuri simple, dar eficiente

Dacă nu știi cum să economisești apă pentru a avea o factură mai mică, atunci citești articolul potrivit, întrucât echipa Claret Credit ți-a pregătit câteva metode eficiente prin care vei putea să reduce semnficativ costurile la factura de la apă.

1. Opriți apa când vă spălați pe dinți

De cele mai multe ori, atunci când ne facem rutina de dimineață lăsăm apa de la robinet să curgă. Însă, de exemplu, atunci când te speli pe dinți este de preferat să orești robinetul, pentru a nu consuma apă degeaba. Astfel, vei economisi până la 6 litri de apă pe minut.

2. Cumpără o mașină de spălat haine economică

Un pas important pentru a economisi apă la factură este să cumperi o mașină de spălat haine economică. Este o investiție mai mare la început, însă pe parcurs vei observa banii pe care vei reuși să-i economisești. Poți alege o mașină de spălat haine cu încărcare frontală, și nu verticală. Mașinile care au încărcare verticală consumă pentru un ciclu de spălare cu până la 100 de litri mai mult decât o mașină cu încărcare frontală. De asemenea, ultimele mașini apărute pe piață au incorporate diferite funcții care permit reglarea consumului și controlează excesul de apă. Pentru a afla care este cel mai eficient ciclu de spălare, consultă mai întâi manualul de utilizare. Nu uita, regula de aur pentru a economisi apă atunci când speli rufe, și anume să încarci mereu complet mașina. Mașinile de spălat au, de regulă, o capacitate de încărcare între 5 și 8 kg. Este ideal să atingi acest prag la fiecare spălare.

3. Cumpără o mașină de spălat vase

O mașină de spălat vase este o investiție foarte bună, chiar dacă multe persoane consideră această achiziție doar un moft de a scăpa de spălatul vaselor manual. Însă, o mașină de spălat vase este o metodă foarte bună prin care să economisești la factura lunară de apă. O mașină de spălat vase te ajută să economisești cu până la 33% față de spălatul manual al aceleiași cantități de vase. De asemenea, atunci când speli vase la mașină de spălat vase, asigură-te că este mereu încărcată complet și selectează opțiunea Eco pentru un consum redus de apă.

4. Alege să faci un duș în loc de o baie

Pentru a economisi apă, este ideal să renunțăm la băile lungi și să alegem mai degrabă un duș rapid, care durează în medie într 5 și 8 minute. Multe persoane vor să se răsfețe cu o baie lungă, asta însemnând să umple cada, care de obicei are o capacitate de 200 de litri (băile pe colț pot ajunge chiar și la 250 – 270 de litri). La un duș de 8 minute se consumă în medie 60 de litri, iar dacă scurtăm timpul la 2 minute, atunci se consumă 30 de litri de apă. De asemenea, poți să apelezi la un cap de duș economic, având un consum de doar 5.75 l/minut comparativ cu debitul mediu de 15 l/minut al unui cap de duș clasic.

5. Fierbe doar cantitatea de apă necesară

Majoritatea persoanelor când încălzesc apă pentru ceai, cafea sau altceva, fierb mult mai multă apă decât este necesar. În acest fel, vei ajunge să pierzi o cantitate de apă, care cu timpul va conta enorm la factura de apă. Atunci când vrei să fierbi apă, măsoară cu o cană cât ai nevoie, pentru a încălzi doar atât cât ai nevoie, și nu mai mult pentru a face risipă.

6. Repară fisurile de pe țevi

Dacă există defecțiuni sau fisuri pe diferite țevi este indicat să le repari imediat. Nu neglija scurgerile de apă și apelează la un instalator, pentru a repara sau înlocui țevile. Este recomandat să înlocuiești cât mai repede garniturile uzate, țevile înfudate, sau țevile sparte care pot duce la o lipsă de presiune a apei. Un robinet care picură va consuma într-o singură zi până la 17 litri de apă, iar un rezervor defect până la 40 de litri. Cu alte cuvinte, vei observa aceste pierderi la facturile de apă enorme.

7. Refolosește apa de ploaie pentru a uda grădina

Atunci când plouă poți să pui câteva găleți sau să apelezi la sisteme de colectare a apei de ploaie care cade pe acoperiș și care, ulterior este direcționată printr-un sistem de jgheaburi și burlane către un rezervor îngropat sau suprateran. Astfel, cei care stau la casă vor putea folosi toată apa colectată pentru a uda plantele din grădină.

Cum să economisești apă pentru a avea o factură mai mică – aplică metodele prezentate pentru un consum cât mai mic

Aplică metodele prezentate despre cum să economisești apă pentru a avea o factură mai mică și vei observa în timp scimbările substanțiale la viitoarele facturi. De asemenea, poți verifica și celelalte articole de la secția de blog de pe site-ul Claret Credit despre metode de economisire la diferitele facturi, pentru a avea facturi mai mici la curent, gaze sau electricitate.

IFN-ul tău de încredere, Claret Credit te ajută să depășești această criză economică cu cele mai eficiente soluții. Astfel, vei putea pune deoparte câțiva bani, pe care să îi investești la momentul potrivit.

Întrebări frecvente

Pot obține o amânare a ratei creditului la Claret Credit?

Aspectele legate de amânarea ratei pot fi discutate cu unul dintre membrii echipei noastre din cadrul Claret credit.

Cum pot obține o refinanțare la un credit existent?

Criteriile pentru acordarea unei refinanțări sunt:
• Fără credite în executare sau rambursate cu întârzieri mari și repetate
• Minim 3 luni la locul de muncă
• Să dețină garanție imobiliară (până la 900.000 lei)
• Venituri fiscalizate

Cum se obține un credit de nevoi personale la Claret Credit?

Pentru a obține un credit de nevoi personale la Claret Credit apelați la echipa noastră de consultanță pentru a obține toate actele necesare.

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment