Independența finaciară – obține controlul asupra veniturilor tale

De: Claret Credit0 Comentarii

Independența financiară reprezintă un concept prin care o persoană atinge un nivel financiar prin care generează suficienți bani pentru a-și acoperi nevoile personale, fără a munci zilnic. Multe persoane aspiră să atingă acest prag de independență financiară, însă multă lume renunță la această idee și aleg să se focuseze pe un loc de muncă stabil. Din cauza lipsei educației financiare, oamenii nu cunosc atât de bine pașii prin care pot să devină independenți din punct de vedere financiar.

Poate părea un vis să fii independent financiar, însă nu este un lucru imposibil. Acest statut se poate obține prin multă muncă, perseverență, intuiție și inteligență. Să duci o viață lipsită de griji poate fi ușor, dacă urmezi niște pași simpli, dar esențiali. De asemenea, Claret Credit pune la dispoziție celor care vor să depășească un impediment financiar sau care vor să-și urmeze visul și să-și deschidă propria afacere, un credit de nevoi personale avantajos, din toate punctele de vedere.

Ai toate motivele să aplici pentru un credit de nevoi personale la Claret:

Obține un credit de nevoi personale în doar 3 pași simpli:

 1. Alege suma potrivită – Suma minimă de care puteți dispune este de 5.000 lei.
 2. Aprobare rapidă – Noi analizăm dosarul și primești aprobarea în cel mai scurt timp.
 3. Intră în posesia banilor – Vom vira suma de care ai nevoie în contul tău.

Independență financiară – cum să o obții în câțiva pași

Independența financiară este ceva ce cu toții ne dorim, însă nu știm cum să o obținem. Majoritatea persoanelor vor să fie independente din punct de vedere financiar, pentru a se putea bucura și de activitățile care le fac plăcere și îi încarcă cu energie. Ne petrecem între 6 și 8 ore la locul de muncă. Această rutină poate fi dăunătoare pentru anumite persoane, mai ales pentru cei care se axează doar pe muncă și uită de ei înșiși.

Mișcarea FIRE a devenit din ce în ce mai cunoscută in ultimii ani, fiind acronimul de la Financial Independence Retire Early și se traduce prin Independență Financiară și Retragere din Activitate Timpurie. În timp, se poate dobândi această independență financiară, dacă investești lunar minim 15% din venitul tău. Multă lume găsește dificilă această investiție, mai ales dacă nu au un salariu foarte mare, care să le permită să pună și ceva deoparte. Însă, odată ce înveți cum să-ți gestionezi cheltuielile, totul va fi mult mai ușor.

Independență financară – învață să investești

Un pas spre independență financiară este să știi când și în ce să investești. Multă lume nu este familiară cu acest concept de a investi sau nu sunt siguri spre ce domeniu ar trebui să se axeze. Este important ca în demersul tău de independență financiară să economisești, însă acest lucru nu este de ajuns. Toți banii pe care i-ai pus deoparte trebuie să fie investiți la rândul lor pentru a genera un profit mai mare pe viitor. Cu puțină voință și multă cerere în domeniul investițiilor vei avea o imagine de ansamblu și vei știi în ce să investești pentru a dobândi un venit pasiv.

În continuare îți vom prezenta câteva idei în care poți să investești:

 • Teren agricol
 • Depozite bancare
 • Investiții în domeniul imobiliar (apartamente și case de închiriat)
 • Investiții la bursă

Independență financiară – diversifică sursele de venit

Dacă vrei să atingi independență financiară, este important să ai mai multe surse de venit. Poate părea copleșitor, însă trebuie să te orientezi spre lucruri care îți fac plăcere, pentru nu te epuiza psihic și fizic. În această lume a digitalizării, există multe opțiuni prin care poți face bani chiar din confortul casei tale.

Atinge independența financiară prin răbdare și perseverență

Independența financiară nu este un lucru ușor de obținut. Necesită mult timp, perseverență, răbdare și intuiție. Prin resursele necesare și puțin research pe internet, poți deveni independent din punct de vedere financiar mai repede decât te-ai fi putut aștepta. În țările mai dezvoltate, persoanele ating independența financiară în jurul vârstei de 50 de ani. Astfel, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. Poți să te pensionezi anticipat și să te bucuri de acea perioadă făcând ceea ce îți place, fără a sta cu grija banilor.

Claret este un IFN de încredere care te poate ajuta să depășești situațiile dificile din punct de vedere financiar și să investești în tine și în viitorul tău.

Întrebări frecvente

Cum știu că sunt eligibil pentru un credit de nevoi personale?

Echipa Claret Credit îți va analiza cererea și dosarul și vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Pot obține o refinanțare a creditului de nevoi personale?

Criteriile pentru acordarea unei refinanțări sunt:

 • Fără credite în executare sau rambursate cu întârzieri mari și repetate
 • Minim 3 luni la locul de muncă
 • Să dețină garanție imobiliară (până la 900.000 lei)
 • Venituri fiscalizate

Este nevoie de garanție pentru contractarea unui credit de nevoi personale?

Pentru a beneficia de un credit de la Claret Credit, indiferent de creditul ales, ai nevoie de o garanție imobiliară.

Solicită un credit

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment