Sfaturi înainte de a-ți cumpăra primul tău apartament

De: Claret Credit0 Comentarii

Dacă te-ai hotărât să-ți cumperi propriul tău apartament, atunci ai nevoie de câteva sfaturi înainte de a face acest pas. Mulți dintre noi ne dorim să avem un loc numai al nostru, pe care să îl numim „acasă”, însă piața imobiliară este într-o continuă schimbare și nu știi care e alegerea potrivită. Atunci când cumperi un apartament vrei să fii sigur de opțiunea făcută, de aceea e nevoie de studierea detaliată a pieței, pentru a fi informat cu privire la toate variantele disponibile. Niciodată să nu accepți prima ofertă care ți se pune în față. Ai nevoie de cât mai multe opțiuni, pentru a avea de unde alege. Un apartament reprezintă o investiție în tine și în viitorul tău, de aceea trebuie să te asiguri că iei în calcul toți factorii care te vor influența să iei decizia finală. În articolul de astăzi, te vom îndruma cu câteva sfaturi utile pentru a alege cel mai bun apartament pentru tine, întrucât este o investiție pe termen lung!

Stabilește bugetul înainte de a căuta un apartament

Dacă te-ai decis să-ți cumperi primul tău apartament, atunci trebuie să ai în vedere un buget în care să te încadrezi. Dacă nu poți să iei apartamentul cu banii jos, atunci trebuie să ai în vedere opțiunile de finanțare pe care le ai la dispoziție. Majoritatea persoanelor care nu au suma necesară pentru achiziționarea unui apartament apelează la un credit bancar sau la un credit IFN în rate fixe. Claret Credit este un IFN de încredere, care te ajută să-ți îndeplinești visul de a avea propria locuință, prin oferte de creditare avantajoase. Tot ce trebuie să faci este să intri în contact cu unul din consultanții financiari pentru a te informa cu privire la toate detaliile aferente creditului ipotecar. Beneficiezi de un avans minim de doar 15% și de o finanțare de până la 15 ani. Claret Credit sprijină tinerii care vor să se mute în casa mult dorită.

Alege zona în care vei locui

Dacă te-ai hotărât să îți cumperi propriul tău apartament, atunci trebuie să evaluezi bine zona în care vrei să te muți, întrucât locația este un aspect cheie în luarea acestei decizii. Prețurile apartamentelor variază mult în funcție de zona în care se află blocul. Dacă vrei să te muți într-o zonă cu care nu ești familiar, poți face o vizită prin cartier, pentru a vedea care sunt condițiile și facilitățile prezente. Este recomandat să vizitezi zona atât ziua, cât și pe înserat pentru a vedea care este atmosfera prin cartier, dacă există vreun motiv de îngrijorare care te-ar putea împiedica să te muți în cartierul respectiv.

Atunci când te muți, trebuie să iei în considerare distanța de la apartament până la locul de muncă sau spațiile comerciale. De asemenea, prețurile variază în funcție de zonă. Dacă ai găsit un apartament frumos amenajat și la un preț avantajos, însă într-un cartier rău famat, ai putea să reevaluezi decizia luată.

Atunci când cauți un apartament, asigură-te că în zona unde este amplasat blocul există școli, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, magazine, spitale, farmacii prin apropiere. Zona în care te muți trebuie să îți asigure toate facilitățile, de aceea este esențial să te plimbi puțin prin cartier pentru a vedea care sunt beneficiile locației.

Într-un oraș mare, precum București, Cluj sau Iași este esențial să fii în proximitatea unui mijloc de transport, întrucât traficul infernal de la orele de vârf te vor face să renunți la mașina personală, și să apelezi la o altă alternativă. Nivelul zgomotului este și el alt aspect ce ține de amplasamentul viitorului apartament. Asigură-te că blocul nu este într-o zonă unde este un trafic intens, dacă nu vrei să ai probleme în această privință.

Verifică aspectul și calitatea imobilului

Atunci când te-ai decis să-ți cumperi propriul apartament, este esențial să verifici aspectul și calitatea imobilului. Nu vrei să te muți într-un bloc cu un risc seismic ridicat, sau să existe probabilitatea să existe probleme care să necesite reparații în apartament. Îți recomandăm să apelezi la un arhitect sau inginer, înainte de a cumpăra. De asemenea, atunci când vizionezi apartamentul poți cere sfatul unui specialist în construcții, pentru a fi conștient de posibilele probleme de construcție.

Cheltuielile apartamentului

Atunci când cauți un apartament de cumpărat, interesează-te și care sunt cheltuielile de întreținere a acestuia. Poți verifica listele de întrețineri, pentru a vedea mai bine cât se plătește în imobilul respectiv pentru utilități, în cazul unui apartament similar cu cel pe care-l cauți tu.

De asemenea, dacă ai mașină, atunci ai nevoie de un loc de parcare care ar putea necesita costuri suplimentare. Așadar, întreabă agentul imobiliar sau proprietarul apartamentului, pe care vrei să-l cumperi, dacă există un loc de parcare, sau este posibil să faci cerere pentru unul. Într-un oraș mare, locurile de parcare pot fi o adevărată problemă și bătaie de cap. De aceea, este mai bine să ai un loc de parcare asigurat, pentru a nu te învârti prea mult prin jurul blocului în căutarea unui loc pentru mașină.

Cumpărarea unui apartament poate fi o sarcină dificilă, întrucât trebuie să ai în vedere anumite aspecte atunci când iei decizia finală. Tentația de a cumpăra un apartament la prima vedere este mare, însă este necesar să vizionați cât mai multe imobile, înainte de a vă hotărâ. Un apartament este o investiție de viitor și va fi viitoarea voastră casă. Apelează la o agenție imobiliară sau cercetează singur piața pentru a găsi cele mai bune oferte. Claret Credit vine în ajutorul tău cu cele mai bune oferte de creditare pentru a-ți achiziționa casa visurilor tale.

Întrebări frecvente

Cum pot aplica pentru un credit ipotecar de la Claret Credit?

Poți aplica cu ușurință pentru un credit ipotecar de la Claret Credit. Poți completa o cerere pe site-ul nostru, sau poți intra în legătură directă cu unul din consultanții noștri.

Care sunt condițiile pentru a beneficia de un credit ipotecar de la Claret Credit?

Dacă vrei să beneficiezi de un credit ipotecar de la Claret Credit, vei găsi toate informațiile necesare pe site-ul nostru.

Care este planul de rambursare pentru un credit ipotecar de la Claret Credit?

Ai posibilitatea să rambursezi în rate fixe sau cu periodă de grație, pe perioada aleasă de tine, până la maxim 180 de luni.

Solicită un credit ipotecar

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment