Comparație între linia de credit tip revolving și alte produse de creditare

De: Claret Credit

În ultimii ani, IFN-urile au devenit o sursă importantă de finanțare pentru persoanele fizice și juridice. Aceste instituții financiare nebancare oferă o varietate de produse de creditare, cu avantaje și dezavantaje specifice.

În acest articol, vom compara principalele produse de creditare tip IFN, pentru a te ajuta să alegi cea mai bună soluție pentru afacerea ta.

Comparație produse de creditare tip IFN

Linia de credit revolving pentru business este o soluție financiară flexibilă și avantajoasă, care poate fi utilizată pentru o varietate de nevoi, cum ar fi:

 • Achiziționarea de stocuri sau materiale
 • Finanțarea unor proiecte de investiții
 • Plata unor cheltuieli neprevăzute

Avantajele liniei de credit revolving pentru business

Linia de credit revolving pentru business oferă o serie de avantaje, printre care:

 • Flexibilitate: poți utiliza banii oricând ai nevoie, în funcție de nevoile tale.
 • Rapiditate: poți obține linia de credit în doar câteva zile.
 • Economisești bani: dobânda se calculează doar pentru suma pe care o folosești.

Dezavantajele liniei de credit revolving pentru business

Linia de credit revolving pentru business are și câteva dezavantaje, printre care:

 • Deși nu este cazul la Claret IFN care are o dobândă de 15% anual pentru linia de credit de tip revolving de 10.000 EUR fără garanție imobiliară, dobânda la alte IFN-uri poate fi ridicată. De asemenea, dobânda pentru liniile de credit revolving este, în general, mai ridicată decât pentru alte tipuri de linii de credit.
 • Necesită atenție în utilizarea ei: dacă nu ești atent la utilizarea liniei de credit de tip revolving, poți avea probleme ulterioare cu cash-flow-ul.

Compararea liniei de credit revolving pentru business cu alte tipuri de linii de credit

Linia de credit revolving pentru business poate fi comparată cu alte două tipuri de linii de credit:

 • Linia de credit fixă: linia de credit fixă este o soluție financiară care oferă acces la o sumă de bani limitată, pe care o poți utiliza oricând ai nevoie, în funcție de nevoile tale. Suma rămasă neutilizată nu se reinnoiește automat, iar dobânda se calculează pentru întreaga sumă împrumutată, chiar dacă nu o folosești pe tot parcursul perioadei de creditare.
 • Creditul de investiții: creditul de investiții este un tip de credit care poate fi utilizat pentru achiziționarea de bunuri sau servicii cu o valoare ridicată, cum ar fi echipamente, imobiliare sau autovehicule. Creditul de investiții este, în general, mai scump decât linia de credit revolving, dar oferă o perioadă de rambursare mai lungă.

Care este cea mai bună soluție de creditare pentru afacerea ta?

Alegerea celei mai bune soluții financiare pentru afacerea ta depinde de o serie de factori, cum ar fi:

 • Nevoile tale financiare: de ce sumă de bani ai nevoie? Pentru ce vei folosi banii?
 • Riscul pe care ești dispus să îl asumi: ești dispus să plătești o dobândă mai ridicată pentru a obține o flexibilitate mai mare?

Dacă ai nevoie de o soluție financiară flexibilă și avantajoasă, linia de credit revolving pentru business poate fi o opțiune pe care merită să o iei în considerare. Cu toate acestea, este important să analizezi cu atenție avantajele și dezavantajele acestei soluții înainte de a lua o decizie.

Dacă ești interesat să obții o linie de credit revolving pentru business, contactează unul dintre specialiștii Claret IFN și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare