Credit rapid: ce este, cum aplici pentru credit rapid, proces de aprobare

De: Claret Credit

Creditul rapid este un tip de împrumut oferit de instituții financiare nebancare (IFN-uri) și bănci, destinat acoperirii rapide a unor nevoi financiare urgente. Acesta se caracterizează printr-un proces de aprobare și acordare mult mai rapid comparativ cu alte tipuri de credite.

Spre deosebire de alte tipuri de credite, creditul rapid este accesat de către antreprenori în situații care nu suportă amânare – plăți urgente, investiții care trebuie făcute într-un anumit moment și alte situații în care administratorii societăților comerciale au nevoie urgentă de capital.

Creditul rapid trebuie înțeles pe deplin, cu avantaje și dezavantaje – atunci când spui ”credit rapid” trebuie să conștientizezi că această rapiditate în accesare vine la pachet cu anumite condiții. Vom detalia transparent în cele ce urmează avantajele și dezavantajele acestui tip de credit pe care Claret îl oferă.

Avantajele creditului rapid

Creditele rapide au anumite avantaje, iar antreprenorii care apelează la noi pentru a accesa un astfel de împrumut le cunosc bine:

 • Proces de aprobare rapid. În majoritatea cazurilor, un credit rapid poate fi preaprobat într-un interval de doar 24 – 48 de ore. Aceasta este cea mai apreciată caracteristică a creditelor rapide de la Claret, iar cei care au apelat la noi s-au bucurat de accesarea împrumutului rapid într-un interval de timp care le-a permis rezolvarea situației care necesita finanțare urgentă.
 • Documentație minimă: Este necesar un minim de documente din partea celor care apelează la aceste produse de finanțare, tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care au nevoie de finanțare într-un regim urgent.
 • Fără garanții: Cele mai multe credite rapide nu necesită garanții imobiliare sau mobiliare, iar acest lucru îl comunicăm fiecărui solicitant.
 • Flexibilitate: Sumele acordate pot varia, în funcție de necesitățile solicitantului și de capacitatea sa de rambursare a societății pe care o administrează.

Dezavantajele creditului rapid

Între dezavantajele creditelor care se aprobă în regim de urgență, menționăm:

 • Limită de sumă pentru credite rapide fără garanție: Creditele rapide sunt aprobate de regulă pentru sume limitate. Un astfel de exemplu este creditul pe care îl oferim pentru nevoi de finanțare de până în 50.000 RON. Întrucât procesul de acordare este rapid, limităm suma acordată a împrumutului. Din acest punct de vedere, atunci când antreprenorii au nevoie de o sumă mai mare de bani, solicităm garanții imobiliare.
 • Există posibilitatea respingerii aplicației de credit, astfel solicitantul riscă să nu își rezolve situația ce necesită finanțare urgentă. Nu garantează nimeni aprobarea împrumutului în regim de urgență. Pentru a oferi credite rapide, analizăm anumiți indicatori ai solicitantului, iar in cazul  în care compania nu se încadrează în condițiile de acordare ale unui astfel de credit, solicitarea nu va fi aprobată. Din acest punct de vedere, recomandăm tuturor partenerilor noștri pe care îi finanțăm să își prognozeze din timp veniturile, cheltuielile și orice nevoie de finanțare pe termen mediu și lung pentru a evita astfel de solicitări urgente.

Cum obții un credit rapid?

Sunt câțiva pași pe care îi recomandăm celor care doresc să obțină un împrumut rapid:

 • Completarea cererii: Completează online formularul de cerere de pe site-ul nostru. Atenție la menționarea tuturor detaliilor care ne ajută să urgentăm aprobarea cererii – fii atent la completarea corectă a datelor companiei, menționează corect necesarul de finanțare și inserează orice informație, de la garanții la performanța financiară, care ne-ar ajuta să înțelegem pe deplin solicitarea.
 • Depunerea documentelor suplimentare (atunci când este cazul): Trimite documentele necesare care ți se solicită de către specialistul Claret Credit care te va contacta după ce ai depus cererea online. Aceasta se întâmplă în situația în care avem nevoie de detalii suplimentare sau ai omis completarea anumitor rubrici. Cu cât mai repede trimiți aceste documente, cu atât mai rapid îți vom analiza cererea și o vom trimite pentru aprobare!
 • Aprobarea și acordarea creditului: După verificarea documentelor și a eligibilității tale, creditul este aprobat și suma este transferată în contul tău. Fii responsabil în utilizarea creditului obținut și folosește-l în limitele destinației sale.

Criterii de eligibilitate pentru primirea unui credit rapid

Avem o serie de criterii pe care le analizăm atunci când primim o cerere de acordare a unui credit rapid. Cele mai importante criterii sunt însă următoarele:

 • Continuitate în funcționare: Compania trebuie să demonstreze că este activă și funcționează fără întrerupere de cel puțin un an.
 • Încasări/profit: Dovada unor venituri constante este o garanție pentru noi că vei putea returna creditul conform graficului de rambursare pe care îl vom conveni. Mai mult, dacă firma este pe profit, este un punct în plus care avantajează aprobarea rapidă a cererii de creditare.
 • Istoric de credit: Un istoric de credit pozitiv, fără sincope în returnarea unor credite similare în trecut, crește șansele de aprobare.

Întrebări frecvente - Credit rapid

Ce se întâmplă dacă nu pot rambursa creditul la timp?

Majoritatea instituțiilor financiare oferă opțiuni de restructurare a creditului sau prelungirea perioadei de rambursare, însă este posibil să fie percepute dobânzi și penalități suplimentare.

Pot obține un credit rapid dacă am un istoric de credit negativ?

Da, unele IFN-uri oferă credite rapide chiar și pentru firmele cu istoric de credit negativ, dar dobânzile pot fi mai mari. La Claret Credit analizăm orice solicitare de finanțare, indiferent de istoricul companiei, dar nu garantăm acordarea finanțării dacă nu înțelegem pe deplin condițiile care au determinat în trecut istoricul negativ.

Ce documente sunt necesare pentru a solicita un credit rapid?

De obicei, sunt necesare actele de infiintare ale societatii, situatiile financiare (bilantul anual, plus balanta aferenta si ultimele doua balante incheiate)  si certificatul de atestare fiscala pentru companie , dar în funcție de necesarul de finanțare, putem solicita și alte documente.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare