Linia de credit revolving: soluția financiară flexibilă și avantajoasă

De: Claret Credit0 Comentarii

Linie de credit revolving? Ai ajuns pe site-ul potrivit. În cele ce urmează îți vom prezenta ce este linia de credit revolving, cum poți obține un credit revolving pentru afacerea ta și avantajele acestui tip de creditare.

Ce este linia de credit revolving?

O linie de credit revolving este un tip de împrumut care îți oferă acces la o sumă de bani limitată, pe care o poți utiliza oricând, în funcție de nevoile tale. Suma rămasă neutilizată se reinnoiește automat, iar dobânda se calculează doar pentru suma pe care o folosești.

În practică, linia de credit revolving funcționează ca un cont bancar cu un sold limitat. Poți retrage bani din cont oricând ai nevoie, iar suma utilizată se va reflecta în soldul contului. La sfârșitul fiecărei luni, trebuie să rambursezi o parte din suma utilizată, împreună cu dobânda aferentă.

Avantajele liniei de credit revolving

Linia de credit revolving oferă o serie de avantaje, printre care:

 • Flexibilitate: poți utiliza banii oricând ai nevoie, în funcție de nevoile tale. De exemplu, dacă ai o urgență financiară, poți retrage bani din cont chiar și în weekend.
 • Rapiditate: poți obține linia de credit în doar câteva zile, urmând câțiva pași simpli.
 • Economisești bani: dobânda se calculează doar pentru suma pe care o folosești. În acest fel, poți economisi bani în comparație cu un credit clasic, în care dobânda se calculează pentru întreaga sumă împrumutată, chiar dacă nu o folosești pe tot parcursul perioadei de creditare.

Cum să obții linia de credit revolving

Pentru a obține o linie de credit revolving, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

• Compania ta este activă și nu este înregistrată cu proceduri de insolvență/ lichidare voluntară;
• Compania și asociații/ administratorii nu figurează înregistrați la CRC cu restanțe curente, de peste 90 de zile sau executări silite;
• Compania funcționează de minim un an (minim 1 situație financiară anuală încheiate);
• Cifra de afaceri a companiei este de minim 50.000 RON conform ultimului bilanț anual depus;
• Compania este persoană juridică rezidentă pe teritoriul României;
• Compania dovedește posibilitatea rambursării creditului.

Poți aplica pentru o linie de credit revolving online, pe site-ul IFN-ului sau direct la sediul acestuia.

De ce să alegi linia de credit revolving?

Linia de credit revolving este o soluție financiară flexibilă și avantajoasă pentru afacerea ta, care te poate ajuta să faci față unor nevoi punctuale, cum ar fi:

 • Achiziționarea de bunuri sau servicii
 • Finanțarea unor proiecte
 • Plata unor cheltuieli neprevăzute

Dacă ai nevoie de o soluție financiară flexibilă și avantajoasă, linia de credit revolving este o opțiune pe care merită să o iei în considerare.

Avantaje suplimentare ale liniei de credit revolving

Pe lângă avantajele menționate mai sus, linia de credit revolving oferă și alte beneficii, cum ar fi:

 • Posibilitatea de a face rambursări parțiale oricând. Acest lucru îți permite să reduci rapid soldul contului și să economisești bani la dobândă.
 • Posibilitatea de a amâna o rambursare. În cazul în care întâmpini probleme financiare, poți solicita IFN-ului să amâne o rambursare.
 • Posibilitatea de a schimba suma limită a liniei de credit. Dacă ai nevoie de mai mulți bani, poți solicita IFN-ului să crească suma limită a liniei de credit.

Cum să folosești responsabil linia de credit revolving

Linia de credit revolving poate fi o soluție financiară avantajoasă, dar este important să o folosești responsabil. Iată câteva sfaturi pentru a folosi responsabil linia de credit revolving:

 • Asigură-te că ai nevoie de banii respectivi. Nu apela la linia de credit revolving doar pentru a face plăți pentru servicii sau produse care nu te ajută să îți dezvolți afacerea.
 • Rambursează banii în fiecare lună. Chiar dacă poți face rambursări parțiale, este important să rambursezi o sumă care să acopere cel puțin dobânda aferentă.
 • Nu depăși limita creditului. Dacă depășești limita creditului, vei fi nevoit să plătești o dobândă mai mare.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, linia de credit revolving poate fi o soluție financiară avantajoasă care te poate ajuta să faci față unor nevoi ale companiei tale.

La Claret Credit oferim linii de credit de tip revolving cu sau fără garanții imobiliare. Pentru mai multe detalii, apelați la unul dintre consultanții noștri.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment