La ce folosește un credit revolving pentru afacerea ta

De: Claret Credit

Linia de credit revolving este un tip de împrumut care îți oferă acces la o sumă de bani limitată, pe care o poți utiliza oricând ai nevoie, în funcție de nevoile tale. Suma rămasă neutilizată se reînnoiește automat, iar dobânda se calculează doar pentru suma pe care o folosești.

Pentru firme, linia de credit revolving poate fi o soluție financiară avantajoasă. După ce am aflat cum să obții un credit revolving, în articolul de astăzi vom vedea și cum poți utiliza banii obținuți pentru a-ți acoperi cheltuielile și nevoile în cadrul companiei.

Ce poți face cu banii obținuți accesând un credit revolving

Printre avantajele liniei de credit de tip revolving se numără posibilitatea de a folosi banii pentru o varietate de nevoi, cum ar fi:

Achiziționarea de stocuri sau materiale

Stocurile și materialele sunt esențiale pentru buna funcționare a unei afaceri. Achiziționarea acestora poate fi o investiție costisitoare, care poate pune o presiune financiară pe firmă. Linia de credit revolving poate oferi firmei acces la fonduri imediate, pentru a acoperi costul achiziționării de stocuri sau materiale.

De exemplu, un dezvoltator imobiliar are nevoie de materiale de construcții pentru a finaliza proiectele pe care le are în dezvoltare, la fel cum un restaurant are nevoie de produse pentru a oferi preparate pentru consumatori. Toate acestea sunt acum posibile prin accesarea unei linii de credit revolving.

Finanțarea unor proiecte de investiții

Pentru a crește și a se dezvolta, o firmă poate avea nevoie să investească în noi echipamente, proprietăți sau alte active. Achiziționarea acestor active poate fi o investiție costisitoare, care poate crea dificultăți pentru firmă. Linia de credit revolving poate oferi firmei acces la fonduri care să îi permiă investiții, în ideea de a produce și obține profit.

De exemplu, o firmă care produce îmbrăcăminte are nevoie să achiziționeze noi echipamente de producție – linia de credit revolving pentru echipamente face posibil acest lucru.

Plata unor cheltuieli neprevăzute

Orice firmă poate fi nevoită să facă față unor cheltuieli neprevăzute, cum ar fi reparații la sediu, cheltuieli cu reparația anumitor utilaje sau costuri cu consultațiile legale. Aceste cheltuieli neprevăzute pot pune, la rândul lor, o presiune financiară care poate fi depășită apelând la o linie de credit revolving.

Cum să folosești responsabil linia de credit revolving pentru afacerea ta

Linia de credit revolving poate fi o soluție pentru firme, dar este important să o folosești responsabil. Iată câteva sfaturi pentru a folosi responsabil linia de credit revolving:

Asigură-te că ai nevoie de banii respectivi

Nu apela la linia de credit revolving doar pentru a acoperi cheltuieli curente sau pentru a face cumpărături impulsive.

Înainte de a solicita o linie de credit revolving, gândește-te cu atenție la nevoile tale. Asigură-te că ai nevoie cu adevărat de banii respectivi și că îi vei folosi pentru un scop bine definit.

Rambursează banii în fiecare lună

Chiar dacă poți face rambursări parțiale, este important să rambursezi o sumă care să acopere cel puțin dobânda aferentă.

Rambursarea în timp util a creditului te va ajuta să eviți acumularea dobânzilor și să îți îmbunătățești scorul de credit.

Atenție la limita creditului

Dacă depășești limita creditului, vei fi nevoit să plătești o dobândă mai mare.

Pentru a obține o linie de credit revolving pentru compania ta, vei avea nevoie să îndeplinești următoarele condiții:

• Compania este activă și nu este înregistrată cu proceduri de insolvență/ lichidare voluntară;
• Compania și asociații/ administratorii nu figurează înregistrați la CRC cu restanțe curente, de peste 90 de zile sau executări silite;
• Compania funcționează de minim un an (minim 1 situație financiară anuală încheiate);
• Cifra de afaceri a companiei este de minim 50.000 RON conform ultimului bilanț anual depus;
• Compania este persoană juridică rezidentă pe teritoriul României;
• Compania dovedește posibilitatea rambursării creditului.

Linia de credit revolving poate fi o soluție financiară mai avantajoasă dacă este să o comparăm cu alte produse de creditare. Asigură-te că ai nevoie de banii respectivi și rambursează-i la timp.

Dacă ești o firmă care caută o soluție financiară flexibilă și accesibilă, Claret Credit poate fi partenerul ideal pentru tine. Claret oferă linii de credit revolving pentru firme, cu o varietate de opțiuni pentru a se potrivi nevoilor tale.

Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum te putem ajuta să îți atingi obiectivele financiare.

Solicită un credit nebancar

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare