Avantaje și dezavantaje ale închirierii vs cumpărarea unei locuințe

De: Claret Credit0 Comentarii

Alegerea dintre a sta în chirie sau a achiziționa o locuință este una dintre cele mai dificile decizii ale tinerilor adulți. Din imposibilitatea financiară de a cumpăra un imobil, majoritatea tinerilor adulți optează pentru închiriere. Cu toate acestea, opțiunea de a cumpăra este o alegere financiară mult mai inteligentă pentru alți oameni.

Pentru a înțelege diferența dintre a sta în chirie și a achiziționa o locuință și care este cea mai bună alegere pe plan financiar, vom pune în lumină avantajele și dezavantajele acestei alegeri. Împreună cu echipa Claret Credit, vom reuși să îmbogățim educația financiară și să facem alegerea potrivită nevoilor voastre.

Claret Credit este un IFN de încredere care vă oferă cele mai bune sfaturi pentru pentru viitorul dumneavoastră pe plan financiar. În plus, Claret Credit vă acordă diverse împrumuturi prin care puteți depăși situații financiare dificile din viața dumneavoastră.

Închiriere sau cumpărare?

Deși există multe lucruri de luat în considerare înainte de a lua o decizie, factorul major care ar trebui să vă influențeze este cât sunteți dispus să cheltuiți. Închirierea și cumpărarea au ambele avantaje și dezavantaje.

Înainte de a alege să închiriezi un loc, ar trebui să iei în considerare câteva elemente fundamentale. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale închirierii sau achiziționării unei locuințe:

Avantajele închirierii unei locuințe

• Dacă alegeți să vă mutați cu chirie, obțineți mai multă flexibilitate și libertate. Vă puteți muta într-un timp scurt, în special dacă ați încheiat contractul de închiriere.
• Un alt aspect presupune faptul că nu aveți responsabilitatea de a întreține suprafața închiriată. Proprietarul imobilului va face toate reparațiile pentru dumneavoastră în cazul în care se ivesc probleme de acest gen.
• În cazul în care vreți să vă mutați într-un alt oraș sau regiune, puteți încheia contractul de închiriere și să vă mutați fără alte resposabilități care să intervină în acest proces.

Dezavantajele închirierii

• Proprietarul imobilului poate mări chiria în orice moment. Având în vedere situația actuală și amplificarea prețurilor, prețul chiriei care se poate modifica este foarte probabil.
• Nu puteți aduce modificări structurale imobililului. Din moment ce proprietatea nu vă aparține, modificările majore nu sunt premise, iar la închieierea contractului imobilul va trebui predat în condiții optime.
• Nu există avantaje fiscale pentru închirierea unei proprietăți.
• Multe locuințe disponibile pentru închiriere au politica „fără animale de companie”. Deci, dacă sunteți iubitor de animale, găsirea unui loc de închiriat care să permită animalele de companie poate fi destul de dificilă și în unele cazuri chiar costisitoare.
• Proprietarul imobilului vă poate evacua oricând. Ei pot scoate proprietatea la vânzare pentru a obține profit dacă valoarea imobiliară crește.
• Un alt aspect ar fi faptul că trebuie să respectați regulile și obligațiile din contractul de închiriere.

Avantajele achiziționării unei locuințe

Așa cum există câteva avantaje și dezavantaje ale închirierii unei locuințe, există și câteva avantaje și dezavantaje în achiziționarea unui imobil. Următoarea listă poate ajuta la luarea unei decizii finale potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

• Achiziționarea unei case vă poate oferi un sentiment de stabilitate și așezare. Vă conferă o anumită siguranța prin faptul că v-ați asigurat un loc al vostru, dar și o satisfacție.
• Aveți libertatea deplină de a redecora și renova proprietatea după bunul plac.
• Cumpărarea unei case vă poate servi drept investiție. Puteți să-l cumpărați și apoi să îl închiriați pentru a obține profit lunar.
• Animalul dumneavoastră de companie nu va mai constitui o problemă și vă veți putea muta oricând.

Dezavantajele achiziționării unei locuințe

• A deține o casă necesită mai multă responsabilitate. Trebuie să planificați costurile de întreținere a locuinței și să vă faceți timp pentru a vă ocupa de proiectele casnice.
• Deși nu trebuie să plătiți chiria în fiecare lună, impozitele pe proprietate pot crește.
• Cumpărarea unei case poate fi mult mai scumpă decât închirierea uneia.
• Cheltuielile dumneavoastră lunare pot varia în funcție de ceea ce ai nevoie pentru casă.

Deși banii joacă cel mai important rol în a decide dacă veți cumpăra sau închiria o locuință, nu este vorba doar de bani. Există mulți alți factori care joacă un rol important în această hotărâre. Cât timp plănuiți să locuiți într-o anumită locație, planurile dumneavoastră de viitor, obiectivele dumneavoastră de carieră, toate joacă un rol în această decizie.

Asigurați-vă că sunteți dispus să vă luați un angajament pe termen lung înainte de a lua orice decizie. Dacă considerați că este timpul să vă stabiliți și să întemeiați o familie sau să vă construiți o carieră într-o anumită companie sau locație, atunci ar trebui să începeți să economisiți pentru o casă.

Deși costurile achiziției unei locuințe sunt mai mari, în general banii pe care îi dați pe chirie sunt considerați o cheltuială și nu o investiție, deoarece la final nu rămâneți cu imobilul.

De banii respectivi vă puteți lua mai bine un credit imobiliar, deoarece ratele sunt la un nivel similar cu chiria pe care o plătiți lunar, însă la final, rămâneți cu casa.

Dacă ai în plan să-ți achiziționezi locuința de vis, atunci te așteptăm pe site-ul Claret Credit, iar pentru mai multe detalii, contactează-ne pentru o consultație gratuită.

Întrebări frecvente

Cum știu că sunt eligibil pentru un credit?

Echipa Claret Credit îți va analiza cererea și dosarul și vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

În cât timp pot obține un împrumut de nevoi personale cu garanție imobiliară?

Analizăm cererea ta imediat ce ajunge la noi și primești ofertă de finanțare în cel mai scurt timp.

Pentru ce tip de credit pot obține refinanțare la Claret Credit?

Poți obține refinanțare pentru orice tip de credit oferit de Claret Credit.

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment