Cum să-ți amenajezi locuința în stil Feng Shui în 5 pași

De: Claret Credit0 Comentarii

Feng Shui este o artă străveche chinezească care se concentrează pe amenajarea spațiului într-un mod armonios și echilibrat, astfel încât energia pozitivă să circule nestingherită. Adoptarea principiilor Feng Shui în amenajarea locuinței tale poate aduce numeroase beneficii, precum o mai bună sănătate, prosperitate și echilibru emoțional.

În cele ce urmează, îți vom prezenta 5 pași simpli pentru a-ți transforma casa într-un sanctuar Feng Shui, care să-ți ofere liniște și confort.

Curățenie și organizarea spațiului

Primul pas în adoptarea stilului Feng Shui este curățarea și organizarea spațiului. Asigură-te că locuința ta este curată și că nu există obiecte inutile care să blocheze fluxul de energie pozitivă. Sortează lucrurile pe care le ai, aruncă sau donează obiectele de care nu mai ai nevoie și păstrează doar cele esențiale și care îți aduc bucurie.

Ești la casa ta, tocmai ți-ai cumpărat apartamentul mult visat cu creditul cu garanție imobiliară de la Claret Credit. Ți-ai mutat lucrurile personale, începi să le aranjezi. Cum îți vei organiza spațiul? Ce zone ți le vei face pentru lucru, ca zone le vei amenaja pentru relaxare? Ce zone vor fi de trecere și ce spațiu vei lăsa liber pentru a oferi o imagine de zonă aerisită?

Evită tendința de a aglomera spațiul cu lucruri inutile, apelează la soluții smart de depozitare și organizează locuința astfel încât să fie luminoasă, primitoare și aerisită.

Echilibrarea elementelor

Feng Shui se bazează pe interacțiunea dintre cele cinci elemente ale naturii: Apă, Foc, Lemn, Metal și Pământ. Pentru a crea un mediu armonios, este important să echilibrezi aceste elemente în locuința ta. De exemplu, poți adăuga plante (Lemn) pentru a oferi vitalitate și energie, obiecte metalice (Metal) pentru a aduce claritate și ordine, sau elemente de apă (Apă) pentru a facilita comunicarea și creativitatea.

Să ne imaginăm că suntem în locuința mult visată și că dorim să aducem elementele în casa noastră, într-un stil armonios, care să îmbine Feng Shui cu o anumită creativitate interioară a designului.

Plantele decorative, în special cele cu tulpina solidă, așa cum este Planta Banilor sau Pachira Aquatica, vor oferi un impact vizual de efect atât celor care locuiesc în apartamentul respectiv, cât și celor care vin în vizită.

Obiectul metalic poate fi o lampă cu picior mare, în stil retro, sau în stil industrial, care să ofere atât funcționalitate, dar să servească și ca decor.

Ca să aducem elementul Apă în zona apartamentului, putem apela la acele fântâni decorative infinite, de mici dimensiuni, care vor oferi atât un flow atât de necesar energiei Feng Shui, cât și vibrație liniștitoare pe un fundal sonor natural.

Poziționarea mobilierului

Aranjarea mobilierului într-un mod care să sprijine energia pozitivă este esențială în Feng Shui. Asigură-te că mobilierul este amplasat în așa fel încât să existe o circulație facilă în încăpere și să se creeze un echilibru între spațiile ocupate și cele libere.

Evită poziționarea mobilierului în linia directă a ușilor și ferestrelor, deoarece aceasta poate împiedica fluxul de energie.

Iluminat și aerisire

Lumina și aerul proaspăt joacă un rol important în Feng Shui, deoarece acestea reprezintă energia vieții.

Asigură-te că locuința ta beneficiază de lumina naturală pe parcursul zilei și că există o ventilație adecvată pentru a menține un mediu sănătos și plin de energie. De asemenea, poți folosi lumini ambientale și lămpi cu lumina caldă pentru a crea o atmosferă confortabilă și relaxantă.

Bineînțeles, lumina naturală trebuie ajutată de alegerea apartamentului. Dacă vom avea un apartament cu fața către Est, vom beneficia de lumină naturală mai puternică dimineața. Dacă vom alege o locuință cu ferestrele către Vest, ne vom putea bucura de lumina caldă a soarelui la apus

Ventilația se realizează natural, prin rabatarea geamurilor locuinței pe tmpul zilei, cu excepția situațiilor în care locuința are ferestrele direct către stradă.

Decorarea cu simboluri și obiecte cu semnificație

Ultimul pas în amenajarea casei tale în stil Feng Shui este adăugarea unor elemente decorative cu semnificație personală și spirituală. Alege simboluri și obiecte care să rezoneze cu tine și să reflecte valorile și aspirațiile tale. Acestea pot include tablouri sau fotografii cu peisaje inspiraționale, statuete care simbolizează prosperitatea și abundența, sau cristale și pietre semiprețioase pentru a atrage energii pozitive.

Unii aleg să decoreze cu simboluri asiatice, pentru un mai mare impact. La urma urmei, arta Feng Shui provine din acea parte a lumii, nu? Din acest motiv, există această credință că Feng Shui poate fi ”ajutat” cu obiecte cu semnificație de abundență, prosperitate sau vindecare plasate în locuință.

Indiferent ce stil alegeți, amenajarea locuinței în stil Feng Shui poate aduce numeroase beneficii și poate contribui la crearea unui spațiu liniștit, armonios și plin de energie pozitivă. Urmând acești cinci pași simpli, vei putea transforma casa ta într-un sanctuar personal care să te ajute să te conectezi la energia universală și să atragi prosperitatea, sănătatea și fericirea în viața ta.

De asemenea, o locuință amenajată în acest stil poate reprezenta un argument puternic în favoarea cumpărării ei, atât pentru tine, cât și pentru potențialii cumpărători care caută un spațiu armonios și echilibrat.

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment