Cum evaluăm un apartament înainte de a-l cumpăra

De: Claret Credit0 Comentarii

Când vă gândiți să investiți într-un apartament, este esențial să evaluați temeinic proprietatea pentru a vă asigura că aceasta corespunde nevoilor și așteptărilor dumneavoastră. Încercăm să vă oferim sfaturi de la experți despre cum să evaluați eficient apartamentele înainte de a face o achiziție, dar, desigur, ultimul cuvânt trebuie să-l aveți chiar voi, după vizionare.

După ce într-un articol anterior v-am arătat care sunt semnalele pentru a investi în piața imobiliară, haideți să ne aprofundăm pașii esențiali pe care ar trebui să-i faceți pentru a verifica un apartament înainte de a-l cumpăra.

Ce trebuie să caut când evaluez un apartament în scopul cumpărării?

Atunci când inspectați un apartament, există mai mulți factori cheie pe care ar trebui să îi luați în considerare pentru a vă asigura că acesta corespunde nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

 1. Locație. Luați în considerare locația apartamentului și proximitatea acestuia de atracții, transport public și facilități esențiale, cum ar fi supermarketuri, restaurante și farmacii. Stabiliți dacă apartamentul se află într-un cartier sigur și convenabil, care se potrivește preferințelor dumneavoastră.
 2. Starea apartamentului. Inspectați starea generală a apartamentului, căutând semne de uzură, scurgeri sau eventuale probleme de întreținere. Verificați dacă pereții, podelele și tavanele sunt în stare bună și asigurați-vă că instalațiile sanitare, sistemele electrice și aparatele sunt în stare bună de funcționare.
 3. Caracteristici de siguranță. Asigurați-vă că apartamentul are detectoare de fum funcționale, stingătoare de incendiu și ieșiri de urgență. Este important să acordați prioritate siguranței dumneavoastră și să vă asigurați că apartamentul îndeplinește toate cerințele de siguranță necesare.
 4. Faceți o plimbare prin cartier. Înainte de a investi într-un apartament, fă-ți timp să te familiarizezi cu cartierul. Evaluați-l și din punct de vedere al existenței unor avantaje, cum ar fi școli, spitale, parcuri și opțiuni de transport public. În plus, luați în considerare siguranța și ratele criminalității din zonă.
 5. Evaluați starea proprietății. Inspectați cu atenție apartamentul pentru orice semne vizibile de uzură. Verificați pereții, podelele, tavanele și ferestrele pentru fisuri, scurgeri sau deteriorări. Fiți atenți la orice semne de mucegai sau umiditate, deoarece aceste probleme pot duce la potențiale pericole pentru sănătate și reparații costisitoare.
 6. Evaluați aspectul și spațiul. Stabiliți dacă aspectul și spațiul apartamentului corespund cerințelor dumneavoastră. Luați în considerare factori precum numărul de dormitoare și băi, dimensiunea bucătăriei și a zonelor de zi și fluxul general al spațiului. Este important să vă imaginați cum veți utiliza spațiul și dacă acesta se aliniază cu stilul dvs. de viață.
 7. Testați sistemele sanitare și electrice. Deschideți robinetele și spălați toaletele pentru a verifica presiunea și scurgerea corespunzătoare a apei. Inspectați prizele electrice și întrerupătoarele pentru a vă asigura că funcționează corect. Sistemele electrice și sanitare defecte pot duce la neplăceri și la reparații costisitoare.
 8. Verificați ventilația adecvată și lumina naturală. Ventilația adecvată și lumina naturală sunt esențiale pentru un spațiu de locuit confortabil. Deschideți ferestrele și evaluați fluxul de aer pentru a asigura o ventilație adecvată. În plus, luați în considerare orientarea apartamentului și disponibilitatea luminii naturale pe tot parcursul zilei.
 9. Nivelurile de zgomot. Acordați atenție nivelurilor de zgomot din interiorul și din exteriorul apartamentului. Luați în considerare factori precum apropierea de străzi aglomerate, șantiere de construcții sau vecini zgomotoși. Un mediu liniștit și liniștit este important pentru confortul și bunăstarea dumneavoastră generală.
 10. Luați notă de facilitățile și facilitățile clădirii. Evaluați facilitățile și facilitățile clădirii, cum ar fi parcare, lifturi, centre de fitness și elemente de securitate. Aceste facilități vă pot îmbunătăți experiența de viață și pot crește valoarea investiției dumneavoastră.

Luând în considerare aceste sfaturi și evaluând cu atenție apartamentele înainte de a cumpăra, vă puteți asigura că găsiți o proprietate care să corespundă nevoilor dvs. și să vă ofere o experiență de viață confortabilă și plăcută. Sau, dacă doriți să investiți în imobiliare pentru a face profit, aceste sfaturi te vor ajuta mult în a alege investiția potrivită.

Ce întrebări să îi pun agentului imobiliar sau proprietarului actual al apartamentului?

Când vine vorba de cumpărarea unei proprietăți, este esențial să strângi cât mai multe informații. Punerea întrebărilor potrivite vânzătorului sau agentului imobiliar vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză. Iată câteva întrebări importante de adresat:

 1. Care este prețul cerut al proprietății?

Cunoașterea prețului în avans vă va ajuta să determinați dacă acesta se potrivește bugetului dvs. și merită luat în considerare în continuare.

 1. De cât timp este proprietatea pe piață?

Înțelegerea istoriei pieței proprietății vă poate oferi o idee despre idezirabilitatea și potențiala putere de negociere.

 1. Există oferte în așteptare sau oferte concurente?

Aceste informații vă vor ajuta să evaluați nivelul de concurență și urgența în a face o ofertă.

 1. Care este motivul vânzării imobilului?

Înțelegerea motivației vânzătorului poate oferi informații despre disponibilitatea acestuia de a negocia sau despre eventualele probleme cu proprietatea.

 1. Au avut loc renovari sau reparatii recent?

Cunoașterea istoricului de întreținere al proprietății vă va oferi o idee despre starea acesteia și despre potențialele cheltuieli viitoare.

 1. Ce accesorii și electrocasnice sunt incluse în vânzare?

Pentru a evita neînțelegerile, este esențial să clarificați ce articole sunt incluse în proprietate, cum ar fi aparatele de bucătărie sau corpurile de iluminat.

 1. Există probleme sau defecte cunoscute cu proprietatea?

Întrebați despre orice problemă cunoscută, cum ar fi probleme de instalații sanitare, probleme electrice sau preocupări structurale, pentru a evalua cu exactitate starea proprietății.

 1. Există proiecte de dezvoltare viitoare sau în derulare în zonă care ar putea afecta proprietatea?

Conștientizarea oricăror proiecte de dezvoltare, cum ar fi îmbunătățirea structurii clădirilor sau a infrastructurii din zonă, vă poate ajuta să înțelegeți impactul potențial asupra valorii proprietății și asupra mediului de viață.

 1. Care sunt cheltuielile lunare asociate cu proprietatea?

Întrebați despre cheltuielile lunare, cum ar fi taxele asociației de proprietari, impozitele pe proprietate sau costurile cu utilitățile, pentru a evalua accesibilitatea proprietății.

 1. Există restricții sau reguli în cadrul proprietății sau comunității?

Este important să știți dacă există restricții sau reguli, cum ar fi politicile pentru animale de companie sau reglementările privind zgomotul, care vă pot afecta stilul de viață sau planurile pentru proprietate.

Acum știți cum să evaluați corect un apartament dacă doriți să faceți o investiție imobiliară. Pentru restul, cum ar fi finanțarea acestei achiziții, există Claret. Apelați cu încredere la echipa noastră și vă vom ajuta cu o consiliere gratuită în ceea ce privește oportunitatea de a achiziționa un apartament prin creditul ipotecar de la Claret Credit.

Întrebări frecvente

Ce este un credit nebancar?

Un credit nebancar reprezintă orice împrumut oferit de o instituție financiară care nu este o bancă.

Care este un aspect important pe care trebuie să-l discut cu agentul imobiliar dacă doresc să îmi cumpăr o casă?

Este important să acordați prioritate siguranței dumneavoastră și să vă asigurați că apartamentul îndeplinește toate cerințele de siguranță necesare.

Cum pot accesa un credit nebancar?

Nimic mai simplu! Contactează-ne prin telefon, email sau formular de contact, iar noi îți vom realiza un plan personalizat, pentru a primi cea mai bună ofertă de finanțare, în cel mai scurt timp.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment