În ce să investești pe timp de criză

De: Claret Credit0 Comentarii

În ce să investești pe timp de criză? E o întrebare foarte bună, întrucât mulți dintre noi nu știm cum să reacționăm în situația în care apar dezechilibre economice, cum ar fi creșterea inflației, resimțită printr-o creșterea generalizată a prețurilor. În momentul actual, ne confruntăm cu o situație dificilă, întrucât creșterea prețurilor alimentelor, carburanților și altor produse au dus la declanșarea unei crize economice. Majoritatea persoanelor au înțeles că trebuie să aibă un fond de urgență care să acopere 3-6 luni pentru cheltuielile lunare.

De asemenea, o regulă de bază pe care o recomandă majoritatea consultanților financiari este să economisim cel puțin10% din venituri. Ultima criză economică, cea din 2008, i-a făcut pe români să economisească mai mult decât s-au împrumutat, iar creditele au avut o creștere dublă. Însă nu trebuie să privim această situație ca pe un obstacol. Dacă am învățat un lucru din crizele anterioare este faptul că situațiile dificile sunt inevitabile și este mai bine să ne pregătim în prealabil pentru ce va urma.

Câteva sfaturi:
– maximizează-ți economiile în lichidități

– fă-ți un buget pe care să îl respecți

– minimizează facturile lunare prin orice mijloace

– încearcă cât de mult posibil să reduci costurile

– achită-ți mereu la timp creditele

– găsește surse suplimentare de venit

– economisește cât de mult poți

– nu cheltui banii pe lucruri inutile

– fă-ți cât mai multe relații și conexiuni

– INVESTEȘTE

În cei doi ani în care pandemia a schimbat cursul vieții din toate punctele de vedere, oamenii au învățat să fie mai chibzuiți cu cheltuielile și să pună mai mulți bani la „saltea”. Însă, este indicat ca un procent din economiile noastre să fie investit. Vă vom prezenta în ce domenii de activitate poți să investești pe timp de criză.

În ce să investești pe timp de criză – domenii de activitate

Poți să investești pe timp de criză în segmental rezidențial, care va rămâne mereu un plasament financiar profitabil. Majoritatea persoanelor aleg să cumpere apartamente sau să construiască complexe rezidențiale, după care să obțină venituri din închirierea acestora. Înainte de a te hotărâ să investești în imobiliare este esențial să studiezi constant despre cum funcționează piața afacerilor imobiliare. De asemenea, trebuie să rămâi mereu la curent cu tendințele și fluctuațiile pieței. Nu scăpa din vedere faptul că locația proprietății pe care vrei să cumperi este un aspect foarte important. De aceea, trebuie să te orientezi spre orașele care sunt într-o continua dezvoltare, precum București, Iași sau Timișoara. Nu cumpăra niciodată din impuls. Analizează atent piața, pentru a vedea care sunt zonele cu potential pentru a alege cât mai inspirat. Principalele tipuri de investiții sunt:

Proprietate cumpărată prin credit – este o investiție ce îți va duce permanent un venit pe perioada creditării. Poți să vinzi proprietatea, investind suma în proprieteți cu un randament ridicat, sau poți să ai o sursă constantă de venit pasiv, prin închiriere.

Proprietate cumpărată pentru închirieri pe termen lung – un scenariu simplu: cumperi o proprietate imobiliară, investești în ea, după care cauți chiriaș pe termen lung. Astfel, vei avea parte de un venit constant. În România, mulți oameni aleg această cale de a avea un venit pasiv, întrucât între 30 și 50% din apartamente sunt cumpărate pentru a fi date în chirie ulterior.

Proprietăți cumpărate pentru închiriere sezonieră – proprietatea în acest caz se află într-o zonă turistică, cu potențial mare de dezvoltare. Poți să pui apartamentul pe platforme tip Airbnb și vei avea astfel un profit în anumite perioade din an. Însă, dacă proprietatea dată spre chirie se află în București, Cluj sau un alt oraș mare, vei avea un venit pe tot parcursul anului, întrucât mulți turiști aleg orașele de la noi pentru city-breakuri.

Proprietăți cumpărate în vederea vânzării – după ce ai cumpărat o proprietate, poți alege să o vinzi mai departe într-un moment oportun. Este cunoscută strategia flipping houses pe piața imobiliarelor din România – proprietățile care sunt cumpărate aflate în dezvoltare, care sunt revândute fără a fi neapărat modificate atunci când cresc prețurile imobilelor aflate în cartier și proprietățile cumpărate sub prețul pieței, îmbunătățite și ulterior vândute la prețuri mai mari.

Așadar, sectorul imobiliarelor reprezintă o alternativă foarte bună, atunci când te gândești în ce să investești pe timp de criză.

Investește în aur pe timp de criză

Aurul reprezintă un activ considerat sigur atunci când vine vorba în ce să investești pe timp de criză. Poți să cumperi aur în orice perioadă, însă s-a demosntrat că în perioadele de criză prețul aurului crește. Poți alege să cumperi cantități mai mari sau mai mici, în funcție de economiile de care dispui. Este o investitție sigură, iar cei care aleg să investească în aur fac o alegere foarte bună, asigurându-se că munca lor de o viață va fi ferită de efectele crizei financiare. Cumpărarea aurului se face simplu, prin intermediul unei platforme de tranzacționare furnizată de un broker. Vei primi în contul tău personal echivalentul în bani a valorii acestuia, în funcție de momentul tranzacției și de valoarea pe piață a metalului prețios.

Claret Credit te ajută să investești pe timp de criză

Dacă vrei să investești pe timp de criză, însă nu dispui de suma necesară, Claret Credit te ajută cu un credit pentru finanțare proiecte imobiliare, perfect pentru cumpărarea unei proprietăți. De asemenea, IFN-ul Claret Credit îți oferă o perioadă de finanțare de până la 5 ani și ai parte de consultanță financiară gratuită. Totodată, poți verifica articolul despre sfaturi înainte de a-ți cumpăra primul tău apartament pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește investiția de timp și bani într-o proprietate nouă.

Întrebări frecvente

Cine poate aplica pentru un credit pentru finanțare proiecte imobiliare?

Creditul se adresează dezvoltatorilor imobiliari, pentru construcția proiectelor rezidențiale.

În ce poți să investești pe timp de criză?

Claret Credit recomandă să investești pe timp de criză în imobiliare.

În cât timp pot beneficia de un credit imobiliar?

Analizăm cererea ta imediat ce ajunge la noi și primești ofertă de finanțare în cel mai scurt timp.

Solicită un credit pentru finanțare proiecte imobiliare

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment