Metode de economisire la factura de energie

De: Claret Credit0 Comentarii

În aceste vremuri dificile prin care trecem, oamenii caută diferite metode de economisire la factura de energie. Criza economică prin care trecem ne forțează să apelăm la măsuri extreme, pentru a economisi cât de mult putem de la fiecare factură. În articolul precedent am discutat despre cum să economisim atunci când mergem la cumpărături, însă ce putem face pentru a nu mai avea facturi la energia electrică uriașe? Astăzi, vom vorbi pe larg despre soluțiile pe care le putem aplica pentru a plăti mai puțin la facturile de energie electrică.

Metode de economisire la factura de energie – cum să economisim energie concret

Cu siguranță, te-ai gândit la metode de economisire la factura de energie pe care să le pui în aplicare. Perioada de declin economic prin care trecem, ne face să reflectăm asupra unor obiceiuri, care înainte n uni se păreau atât de importante. De asemenea, prin aceste soluții oferite de noi, vei contribui și minimizarea impactului uman asupra mediului. Nu ne dorim să apelezi la economiile tale pentru a reuși să plătești facturile la energie electrică, sau să nu îți permiți să-ți încălzești locuința la o temperatură acceptabilă iarna.

Nu uita să stingi lumina

Prima metodă de economisire la factura de energie – Nu uita să stingi lumina! Atunci când ieși din casă asigură-te că nu a mai rămas nicio lumină aprinsă prin casă. Poate ți s-a mai întâmplat să pleci dintr-o încăpere și să uiți să stingi lumina, îmsă gândește-te de două ori înainte de apleca dn casă sau treci prin toate camerele pentru o verificare rapidă.

Schimbă becurile

Pentru a economisi la facturile de energie, schimbă becurile incandescente cu unele economice, de preferat becurile LED. Cu toate că becurile LED sunt mai scumpe decât cele obișnuite, gândește-te la această achiziție ca la o investiție pe viitor. Aceste becuri folosesc cu 25 – 80% mai puțină energie electrică, iar durata de viață este de 3 până la 25 de ori mai mare decât la becurile tradiționale. De asemenea, becurile LED dau o lumină mult mai clară și mai puternică.

Reduce consumul de energie de tip ”fantomă”

De cele mai multe ori, atunci când plecăm de acasă nu ne gândim să scoatem din priză anumite electrocasnice (care nu trebuie să stea în priză tot timpul). Acest lucru se numește consum de energie de tip fantomă. O cantitate semnificativă de energie electrică este risipită de electrocasnice atunci când sunt oprite. Este indicat să scoți aparatele din priză (televizor, laptop, etc). În cazul în care ești o persoană mereu pe fugă, sau care nu are timp să se gândească la acest aspect, este recomandată utilizarea prizele de alimentare inteligente, care pot fi setate pentru a opri dispozitivele la un moment dat, prin intermediul comutatoarelor de la distanță sau pur și simplu atunci când nu sunt utilizate.

Asigură-te că ai o izolație de bună calitate

Pentru a avea un consum de energie redus este esențial să avem o izolație de bună calitate. Se poate pierde până la 30% din energia utilizată în casă, din cauza pierderii căldurii acumulate prin ferestrele ineficiente. Asigură-te că nu există scurgeri de aer pe la geamuri. Puteți utiliza produse speciale pentru etanșare, precum silicon sau garnitură de etanșare. Dacă vrei să îți schimbi ferestrele ia în considerare și etichetele de eficiență energetică. Ferestrele cu emisii scăzute, au capacitatea de a reflecta căldura fără a compromite cantitatea de lumină care intră în casă.

Folosește un termostat

În cazul în care ai centrală este prioritar să ai și un termostat. Unul wireless este ușor de utilizat. Astfel, vei avea o temperatură constantă și vei putea controla temperatura chiar și atunci când nu te afli în casă. De asemenea, nu te vei mai confrunta cu o centrală care să încălzească prea tare camerele, iar după să fii nevoit să deschizi geamurile pentru a aerisi. Vei evita și situația în care centrala trebuie pornită manual, întrucât cu un termostat vei putea controla deschiderea și oprirea acesteia de la distanță.

Alege să usuci rufele manual

Cu siguranță, un uscător electric este mult mai rapid atunci când vrei să îți usuci repede rufele, dar vei economisi foarte mult la următoarea factură la energie electrică dacă alegi să utilizezi un uscător de rufe tradițional.

Cumpără electrocasnice care consumă mai puțin

Printre metodele de economisire la factura de energie se numără și achiziționarea de electrocasnice și electronice care fac parte din clasele de energie eficiente. Recomandările noastre sunt produsele care fac parte din clasa energetică A, A+, A++ și A+++, întregistrând cel mai redus consum de energie electrică. Și electrocasnicele din clasa B sunt recomandate, având un consum mediu. Sunt de evitat electrocasnicele din clasele energetice C, D, E, F și G, având un consum ridicat de energie electrică.

Alege să folosești un laptop, în loc de PC

Experții ne recomandă să utilizăm laptopul, în loc de PC, întrucât cel din urmă consumă mult mai multă energie electrică, iar asta se va putea vedea la factura uriașă.

Nu bloca spațiul din fața caloriferelor

Este esențial ca atunci când avem caloriferele pornite să nu blocăm spațiul din fața acestora. Astfel, căldura din calorifere se va degaja liber în cameră. De cele mai multe ori, oamenii pun diverse lucruri în fața caloriferelor, iar asta duce la îngreunarea încălzirii și la creșterea consumului de energie.

Metode de economisire la factura de energie – urmează recomandările Claret pentru facturi mai mici

Cu ajutorul metodelor de economisire la factura de energie prezentate de Claret Credit veți putea economisi considerabil la următoarea factură la energia electrică. IFN-ul tău de încredere, Claret Credit te ajută să depășești această criză economică cu cele mai eficiente soluții. Astfel, vei putea pune deoparte câțiva bani, pe care să îi investești la momentul potrivit.

Întrebări frecvente

Pot obține un credit, chiar dacă sunt în Biroul de Credit?

Poți obține un credit, chiar dacă ești în Biroul de Credit.

Cum pot obține o refinanțare la un credit deja existent?

Criteriile pentru acordarea unei refinanțări sunt:

• Fără credite în executare sau rambursate cu întârzieri mari și repetate

• Minim 3 luni la locul de muncă

• Să dețină garanție imobiliară (până la 900.000 lei)

• Venituri fiscalizate

Pot obține un credit ipotecar pentru o achiziție imobliară?

Accesează un credit ipotecar de la Claret Credit pentru achiziție imobiliară și te poți muta în casă nouă!

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment