Cum să economisești bani când mergi la cumpărături

De: Claret Credit0 Comentarii

În articolul de astăzi, vă vom prezenta câteva trucuri despre cum să economisești bani când mergi la cumpărături. Criza economică caracterizată prin dezechilibre economice, precum creșterea inflației (creșterea generală a prețurilor) ne împinge să fim mai cumpătați cu banii și să fim mult mai organizați. Perioada în care suntem este una dificilă pentru majoritatea oamenilor, întrucât criza financiară afectează semnificativ stabilitatea monetară, iar noi devenim mai stresați pentru viața noastră de zi cu zi. Ne gândim nopți la rând cum să reușim să facem față scumpirilor ce apar și încercăm să fim mai cumpătați în ceea ce privește cheltuielile lunare.

Un lucru e sigur: trebuie să fim mereu pregătiți pentru o criză economică, întrucât poate apărea cel puțin o dată la 10 ani. De aceea, este esențial să ai câteva economii puse deoparte, pentru a nu fi luat prin surprindere în cazul apariției unei crize economice. Însă, poate fi destul de greu să economisești, mai ales dacă salariul tău nu îți permite. Criza financiară poate fi un adevărat stres pentru multă lume, însă dacă tratăm situația cu calm și avem ceva resurse financiare la care să apelăm, atunci nu trebuie să ne facem griji. Există diferite modalități despre cum să economisim bani, însă astăzi vom vorbi despre cum să economisești bani când mergi la cumpături. Trucuri simple, esențiale, care pot părea ciudate sau banale pentru unii, însă care vă vor ajuta să fiți mai chibzuiți și să cumpărați doar lucrurile de care chiar aveți nevoie.

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături – trucuri simple, la îndemâna oricui

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături? O întrebare aparent simplă, însă complicată pentru majoritatea persoanelor. Atunci când mergi la cumpărături, ai nevoie de anumite trucuri pentru a nu cheltui mai mult decât îți permiți sau să achiziționezi anumite produse de care nu ai nevoie. Să fim sinceri – cei mai mulți dintre noi avem o listă lungă de cumpărături plină de lucruri de care nu avem neapărat nevoie, însă pe care ne face plăcere să le avem în casă. să vedem câteva metode care te vor ajuta să economisești bani.

Fă o listă de cumpărături

Dacă vrei să economisești bani atunci când mergi la cumpărături, atunci este esențial să ai o listă de cumpături. Atunci când ne ducem să ne aprovizionăm de la supermarket suntem tentați să cumpărăm și alte produse de care nu avem nevoie, doar pentru că ne-au atras atenția. Însă, de cele mai multe ori, ajungem să cumpărăm lucruri inutile, care vor ajunge într-un colț rătăcit prin casă sau vor la coșul de gunoi. De aceea, atunci când vrei să pleci la cumpături, fă o listă (scrisă de mână sau pe telefon) și cumpără strict ce e acolo. Dacă ulterior, observi în magazin ceva de care ai nevoie, însă nu e trecut pe lista de cumpărături, poți să îl iei, însă să nu depășești bugetul. De exemplu, dacă pe lista de cumpărături ai trecut zahăr, făină, paste, dulciuri, poți să mai iei pe lângă acestea și câteva conserve sau produse de patiserie, însă nu te gândi să achiziționezi o masă de terasă sau un balansoar, doar pentru că este la ofertă. Este mai bine să cumperi strictul necesar, mai ales dacă treci printr-o perioadă de criză financiară.

Stabilește un buget lunar pentru cumpărături

La începutul fiecărei luni stabilește un buget lunar pentru cumpărături și încearcă să nu îl depășești. Astfel, vei avea o evidență clară a cheltuielilor și nu vei cheltui mai mult decât este necesar.

Folosește cupoanele de reducere atunci când ai ocazia

Cu toții am văzut reviste cu cupoane la diferite magazine, însă poate nu ne-am gândit să le folosim. Însă, dacă ai mai multe cupoane atunci vei observa o diferență la bonul de cumpărături. Încearcă să verifici dacă la magazinul unde obișnuiești să-ți faci cumpărăturile are cupoane, pe care să le poți folosi. De asemenea, toate magazinele au pliante cu oferte. Poți să faci incluzi acele produse în lista ta de cumpărături, întrucât e posibil ca data viitoare lucrul respectiv să nu mai aibă un preț atât de avantajos.

Atunci când intri în magazin, ia un cărucior mic

Atunci când intrăm în magazin și știm că avem de luat doar câteva produse este indicat să luăm un coș mic. Dacă luăm un cărucior mare avem tentația să cumpărăm mai multe produse. De asemenea, dacă știi cum sunt așezate alimentele, du-te direct la raionul unde sunt produsele pe care le vrei, pentru a nu pierde prea mult timp prin magazin și pentru a nu fi tentat să cumperi mai multe lucruri.

Nu te uita la lucrurile de care nu ai nevoie

Atunci când te duci la cumpărături, nu te uita la lucrurile de care nu ai nevoie. Ia doar ce e pe lista de cumpărături și nu pierde vremea prin magazin uitându-te și pe la alte raioane. Du-te direct acolo unde vei găsi ce e pe listă și du-te la casa de marcat după ce ai bifat tot ce e pe lista de cumpărături.

Ia o sacoșă cu tine la cumpărături

Atunci când te duci la cumpărături încearcă să iei cu tine una sau două sacoșe în care să-ți pui produsele cumpărate. Dacă de fiecare dată când mergi la cumpărături vei cumpăra câte o pungă vei pierde de fiecare dată câte 50 de bani sau un leu. De asemenea, vei strânge multe pungi acasă și vei avea bine-cunoscutul sertar cu pungi. Contribui și la protejarea naturii, dar vei reuși și să economisești câțiva bani de fiecare dată când mergi la cumpărături.

Compară prețurile

Atunci când te duci la cumpărături verifică prețurile la produsele pe care le ai pe listă. Nu lua primul produs care îți apare în cale. Încearcă să verifici toate rafturile, întrucât pot exista diferențe mari între două produse, care sunt de la firme diferite. De asemenea, poți să te duci prin mai multe supermarketuri pentru a verifica unde sunt cele mai ieftine produse.

Nu te duce la cumpărături cu stomacul gol

Pare amuzant, nu? Însă, este adevărat. Dacă te duci la magazin atunci când îți este foame, vei fi tentat să cumperi mai multe alimente decât ai nevoie. Atunci când te duci la cumpărături, încearcă să mănânci ceva înainte. Astfel, vei lua doar strictul necesar.

Cum să economisești bani când mergi la cumpărături – Claret Credit este aici pentru tine

Acum că ai aflat cum să economisești bani atunci când mergi la cumpărături, vei ști ce să faci și ce să nu faci pentru a nu cheltui mai mult decât îți permiți. Crizele economice pot fi dificil de depășit, de aceea Claret Credit este aici pentru tine cu cele mai bune sfaturi. IFN-ul tău de încredere îți pune la dispoziție cei mai buni consultanți financiari, care te vor ajuta să transformi economiile tale în investiții de viitor.

Întrebări frecvente

Pot lua un credit fără garanție?

Creditul se adresează persoanelor juridice, ce au nevoie de finanțare pentru susținerea activității.

Pot obține o refinanțare a creditului de nevoi personale?

Opțiunea refinanțării este disponibilă pentru acest tip de credit în funcție de durata și suma de rămasă de restituit. În cazul refinanțării se aplică termenii, condițiile și lista documentelor necesare pentru acest tip de credit.

Pot obține un credit IFN pentru un proiect imobiliar?

Da, este posibil. Creditul se adresează dezvoltatorilor imobiliari, pentru construcția proiectelor rezidențiale.

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment