Credit cu garanție imobiliară sau credit ipotecar?

De: Claret Credit0 Comentarii

Credit cu garanție imobiliară sau credit ipotecar – doi termeni bancari ale căror avantaje și dezavantaje nu sunt cunoscute de mulți care se gândesc să apeleze la un credit pentru achiziționarea unei locuințe sau pentru modernizarea locuinței actuale.

În momentul în care decizi să achiziționezi, să renovezi sau chiar să construiești o locuință, însă nu dispui de bugetul necesar, trebuie să te informezi foarte bine care este programul de finanțare potrivit nevoilor tale. Pornind de la marea dilemă în alegerea dintre creditul ipotecar sau a creditul cu garanție imobiliară , vom clarifica avantajele și dezavantajele fiecărui program pentru ca tu să poți lua decizia corectă în realizarea planurilor tale de viitor.

Așadar, poti alege între un credit imobiliar sau un credit ipotecar, în functie de suma pe care o ai, de finanțarea pe care ți-o poate oferi creditorul sau de garanția de care ai nevoie.

Ce sunt creditele cu garanție imobiliară?

Creditele imobiliare sunt în special pentru persoanele care nu au o suma mare de avans, dar dețin alte proprietăți sau au rude care sunt dispuse să garanteze proprietățile lor. În cazul creditelor imobiliare, băncile/IFN-urile nu solicită o plată mare în avans, iar finanțarea este mai mare decât în cazul creditelor ipotecare.

Care sunt avantajele creditului cu garanție imobiliară?

Cele mai importante avantaje ale creditului cu garanție imobiliară sunt următoarele:

  • Pentru un credit imobiliar poți folosi alte imobile (apartament/casă/teren) din proprietatea ta sau a unor terți;
  • Este mai permisiv în ceea ce priveşte tipul de garanţie acceptată;

Care sunt dezavantajele creditului cu garanție imobiliară?

Când vorbim despre dezavantajele unui credit cu garanție imobiliară, putem puncta următoarele:

  • Dobânda poate varia – pentru creditul imobiliar, dobânda poate fi modificată oricând, în funcție de condițiile existente pe piața financiar-monetară.
  • Garanția poate fi pierdută.

Ce sunt creditele ipotecare?

Creditele ipotecare sunt o soluție de finanțare potrivită persoanelor care nu au de garantat bunuri imobiliare și au un avans mare. Acest tip de credit este un plan mai sigur pentru cei care doresc un credit pe termen lung. Garanția acordată băncii reprezintă proprietatea care urmează să fie cumpărată sau construită, iar rata dobânzii nu se modifică odată cu modificările politicii băncii deoarece condițiile împrumutului sunt reglementate de legi specifice.

Care sunt avantajele creditului ipotecar?

  • Renegocierea condițiilor creditului este posibilă;

Acest tip de credit este mai flexibil, în sensul în care se pot aduce modificări contractuale în comparație cu alte credite.

  • Ipoteca se pune asupra achiziției viitoare;

Unul dintre principalele avantaje ale unui credit ipotecar este că nu este nevoie să garantați cu proprietățile pe care le dețineți deja sau cu un obiect de valoare necesară pentru a acoperi suma totală a împrumutului. Creditul impotecar este aplicat achizițiilor viitoare, astfel încât să puteți ipoteca o proprietatea deja cumpărată sau o casă pe care urmează să o construiți.

  • Posibilitatea de a achiziționa bunul având venituri mici;

Creditele ipotecare sunt foarte eficiente pentru persoanele ce au venituri mici. Aceste credite au la bază contractul de muncă a căror sursă principală de venit o reprezintă salariul, însă se acceptă și alte surse de venit precum ar fi dividendele, dobânda, chiriile sau veniturile de peste hotare.

Care sunt dezavantajele creditului ipotecar?

  • Creditul ipotecar are dobândă nominală flotantă;

Deoarece acest credit este pe termen lung, rata nominală a dobânzii este flotantă. Acest credit este dezavantajat deoarece banca are dreptul de a modifica rata dobânzii la creditul utilizat în funcție de rata de refinanțare, rata inflației, rata interbancară sau evoluția pieței.

  • Creditul ipotecar este cotat ca printre cel mai scump;

În comparaţie cu celelalte credite oferite de către băncile comerciale, creditele imobiliare au cea mai mică rată a dobânzii. Aceste credite au o mulţime de comisioane şi costuri suplimentare, așadar, înainte să vă hotărâți să apelați la acest credit, consultați-vă cu un specialist sau apelați la o consultare gratuită la Claret Credit.

  • Durata creditului se poate întinde pe o durată lungă de timp.

Termenul lung al împrumutului îl poate face mai costisitor și pot apărea diverse schimbări fundamentale în această perioadă care afectează probabilitatea de rambursare a împrumutului la timp.

Pierderea unui loc de muncă, declanșarea unei crize financiare globale sau regionale, pierderea venitului primar sunt doar câteva exemple care vă pot schimba radical situația financiară. Înainte de a aplica pentru un credit ipotecar, fă câteva predicții despre viitorul financiar al familiei tale, despre viitoarele locuri de muncă și despre orice schimbări care îți pot afecta direct situația financiară.

Credit cu garanție imobiliară sau credit ipotecar – apelează la Claret pentru cele mai avantajoase credite

Atât creditul imobiliar cât și creditul ipotecar pot fi contractate pentru cumpărarea, construcția sau modernizarea unei locuințe, diferența dintre acestea reptrezintă imobilul adus în garanție.

Dacă ai în plan să-ți achiziționezi locuința de vis sau vrei să-ți transformi locul într-un cămin pe placul tău, atunci te așteptăm pe site-ul Claret Credit, iar pentru mai multe detalii, contactează-ne pentru o consultație gratuită.

Întrebări frecvente

Cum știu că sunt eligibil pentru un credit?

Echipa Claret Credit îți va analiza cererea și dosarul și vei primi un răspuns în cel mai scurt timp.

Este nevoie de garanție pentru contractarea unui credit de nevoie personale?

Pentru a beneficia de un credit de la Claret Credit, indiferent de creditul ales, ai nevoie de o garanție imobiliară.

Pentru ce tip de credit pot obține refinanțare la Claret Credit?

Poți obține refinanțare pentru orice tip de credit oferit de Claret Credit.

Solicită un credit

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare

    Leave A Comment