Cum să decizi dacă un credit nebancar este potrivit pentru tine?

De: Claret Credit0 Comentarii

Probabil că, dacă ați ajuns pe pagina noastră, sunteți interesați de accesarea unui credit nebancar. Sau poate sunteți interesați de identificarea avantajelor și dezavantajelor creditelor nebancare în comparație cu cele bancare.

De aceea, le vom lua pe rând și vom încerca să îți facem o prezentare pe scurt a tuturor acestor diferențe, astfel încât să fii în cunoștință de cauză când accesezi un credit de tip IFN.

Ce este un credit nebancar?

Un credit nebancar reprezintă orice împrumut oferit de o instituție financiară care nu este o bancă. Mai pe scurt, de un IFN – Instituție Financiară Nebancară.

Aceste credite pot varia ca mărime, durată și condiții, și sunt cunoscute pentru rapiditatea procesării lor, întrucât condițiile de acordare a acestor credite sunt mai flexibile decât în cazul băncilor.

Acesta este și principalul motiv pentru care creditele de tip IFN sunt atât de căutate de către clienți, iar Claret Credit se află între IFN-urile care au crescut de la an la an tocmai pentru că am educat piața în a înțelege ce presupune accesarea acestui produs financiar, cu avantaje și dezavantaje. Considerăm că o piață educată este o piață care cunoaște produsele pe care le oferim și care apelează cu și mai mare încredere la serviciile noastre.

Avantajele creditelor nebancare

 • Proceduri rapide: Multe IFN-uri oferă procesare online și pot oferi finanțare într-un timp foarte scurt. La Claret Credit avem o procesare rapidă, de până la 24 de ore, a solicitărilor Dvs, ceea ce ne recomandă pentru toți cei care vor să acceseze un împrumut rapid.
 • Flexibilitate în criterii: IFN-urile pot avea criterii de eligibilitate mai puțin stricte comparativ cu băncile tradiționale, iar Claret Credit nu face excepție. Ne străduim să înțelegem condițiile care au determinat clientul să solicite un împrumut nebancar și facem tot posibilul pentru a-l ajuta prin creditare, mai ales în condițiile în care vedem potențial în antreprenorul care apelează la noi sau afacerea respectivă.
 • Posibilitatea de a împrumuta sume mici pe termen scurt: Ideal pentru nevoi urgente sau temporare, dar cei mai mulți dintre clienții noștri intră în parteneriat pe termen lung, întrucât avem în portofoliu afaceri care au nevoie de capital și care își prognozează profitul pe termen mediu și lung.

Lucruri de luat în considerare când accesați credite de tip IFN

 • Rata dobânzii și comisioanele asociate: IFN-urile pot avea rate ale dobânzii mai mari decât băncile. Este și cazul nostru, dar aici trebuie să luați în considerare și faptul că suntem la rândul nostru dispuși să credităm acolo unde băncile refuză, mai ales dacă vedem, așa cum precizam mai sus, potențial.
 • Termenii și condițiile: Este esențial să înțelegeți complet obligațiile și drepturile dvs. înainte de a semna. Am și realizat un ghid, extrem de transparent, pentru toți cei care doresc împrumuturi de orice tip, bancare sau nebancare, în care am expus transparent atât modalitatea în care vă evaluează creditorii, cât și cum să vă creșteți șansele în timpul negocierii cu banca sau cu IFN-ul căruia vă adresați: Cum să obții cele mai bune condiții când negociezi un credit.
 • Potențialele consecințe ale neplății: Acest lucru poate include comisioane adiționale, penalizări sau afectarea scorului de credit, dar astfel de situații sunt întâlnite și în mediul bancar.

Pași de urmat:

 • Analizează-ți nevoile financiare: Asigură-te că un credit este cea mai bună soluție pentru situația ta. Este important să îți cunoști bine nevoile afacerii proprii și să fii sigur că afacerea ta nu se poate redresa sau dezvolta altfel decât printr-o creditare.
 • Compară ofertele: Nu toate IFN-urile sunt create la fel. Compară opțiunile și alege cel mai de încredere IFN. Claret Credit este evaluată ca fiind unul dintre IFN-urile de top din România, dar noi considerăm că doar clienții noștri ne pot evalua – atât timp cât aceștia intră în parteneriate cu noi și păstrează colaborarea pe termen lung, înseamnă că sunt mulțumiți de parteneriat.
 • Asigură-te că poți rambursa creditul: Evaluează venitul și cheltuielile tale pentru a evita datoriile pe termen lung. E drept, aici noi suntem în măsură să facem evaluarea cât mai obiectiv, dar și tu, ca antreprenor, ești dator să îți cunoști potențialul și limitele.

Un credit nebancar poate fi soluția perfectă pentru nevoile tale financiare imediate, dar este esențial să te informezi și să te asiguri că înțelegi pe deplin obligațiile asociate. Fie că accesezi un credit nebancar cu ipotecă, o linie de credit sau un credit cu garanție imobiliară, asigură-te că înțelegi pe deplin condițiile de rambursare.

La Claret Credit vei găsi mereu consultanții care să te consilieze financiar în ceea ce privește accesarea creditului și care îți vor spune dacă afacerea ta are sau nu nevoie de un împrumut și dacă un credit nebancar este cea mai potrivită soluție pentru a te redresa sau a te dezvolta.

Întrebări frecvente

Ce este un credit nebancar?

Un credit nebancar reprezintă orice împrumut oferit de o instituție financiară care nu este o bancă.

Care sunt principalele avantaje ale creditelor nebancare?

Câteva dintre cele mai importante avantaje ale creditelor nebancare pe care trebuie să le iei în calcul sunt procedurile rapide, posibilitatea de a împrumuta sume mici pe termen scurt și flexibilitatea criteriilor.

Cum pot accesa un credit nebancar?

Nimic mai simplu! Contactează-ne prin telefon, email sau formular de contact, iar noi îți vom realiza un plan personalizat, pentru a primi cea mai bună ofertă de finanțare, în cel mai scurt timp.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment