Cum să-ți îmbunătățești scorul FICO

De: Claret Credit0 Comentarii

Scorul FICO este cuprins între 300 și 850, care este utilizat de creditori pentru a evalua riscul de neplată al unui împrumutat. Cu cât scorul FICO este mai mare, cu atât împrumutatul este considerat a avea un risc mai mic de neplată.

Există o serie de lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți scorul FICO. Iată câteva dintre cele mai importante:

Plătește toate ratele la timp

Acesta este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți scorul FICO. Dacă ai întârzieri la plată, acestea vor fi raportate la Biroul de Credit și vor avea un impact negativ asupra scorului tău. Așa cum am mai precizat în diferite ocazii, acest impact nu elimină posibilitatea de a obține creditul dorit, dar instituțiile creditoare vor ține cont de situațiile în care nu ai reușit plata la timp a ratelor bancare. Explicarea acelor situații devine obligatorie, astfel încât creditorul să înțeleagă contextul care a dus la neplata la timp, din orice motiv.

Reduce-ți gradul de îndatorare

Gradul de îndatorare reprezintă cât de mult datorezi în raport cu venitul tău. Un grad de îndatorare ridicat este un semn de risc crescut de neplată. Dacă ai peste un anumit plafon de îndatorare, băncile și IFN-urile vor evita să îți acorde împrumutul.

Adaugă noi tipuri de credite în istoricul tău

Un istoric de credit diversificat este văzut ca un semn de stabilitate financiară și de exploatare a unor oportunități în comparație cu situația în care figurezi în Biroul de Credite doar cu credite de consum, de exemplu.

Așteaptă un timp între solicitările de credit

Solicitările recente de credit pot fi văzute ca un semn de risc crescut de neplată. Faptul că arăți că poți să te descurci și fără credite demonstrează băncii sau IFN-ului că nu ești dependent de credite.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a-ți îmbunătăți scorul FICO:

 • Înregistrează-te la Biroul de Credit. Acest lucru te va ajuta să obții acces la raportul tău de credit oricând ai nevoie. Nu înseamnă că vei avea un scor FICO mai mare, dar vei fi conștient de scorul actual, ceea ce te va determina să fii mai responsabil din punct de vedere financiar.
 • Verifică-ți raportul de credit. Asigură-te că toate informațiile din raport sunt corecte și actualizate. Uneori este nevoie de actualizarea lor, în cooperare cu instituțiile creditoare și cu Biroul de Credit, atunci când datele sunt inexacte sau când s-a schimbat situația de fapt, iar verificarea poate duce la constatarea unor astfel de situații ce necesită îndreptarea.
 • Contestă orice informație greșită din raportul tău de credit. Dacă găsești o informație greșită în raportul tău de credit, contactează imediat Biroul de Credit pentru a o contesta.

Prin luarea acestor măsuri, poți îmbunătăți scorul tău FICO și îți poți crește șansele de a obține creditul pe care îl dorești la condițiile pe care le dorești.

De ce este important să-ți îmbunătățești scorul FICO?

Scorul FICO este un factor important în multe decizii financiare, inclusiv:

Un scor FICO mai mare te poate ajuta să obții creditul pe care îl dorești în condițiile pe care le dorești. Pentru cei care vor să știe cum să obții cele mai bune condiții la accesarea unui credit, am pregătit un articol suplimentar care să îi ajute să se bucure de clauze mai bune și mai avantajoase.

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment