Investițiile inteligente pentru începători: De unde să începi?

De: Claret Credit

În articolul de astăzi ne-am propus să oferim câteva sfaturi pentru cei care își doresc să investească sume de bani, dar sunt la început.

Cei care văd titlul și consideră că nu au bani de investit, le spunem de pe acum că investiția presupune inclusiv economiile pe care le facem cu toții lunar, iar de-a lungul timpului am publicat o serie de ghiduri în care arătam cum să economisești bani lunar.

Planificarea financiară și investițiile sunt esențiale pentru securitatea financiară pe termen lung. Dacă ești la început, poate fi coplesitor să decizi unde să investești. De aceea, publicăm astăzi câteva idei pentru cei care, tineri sau nu, își propun să investească și să economisească bani chiar și în timp de criză.

Cunoaște-ți profilul de risc

  • Determinarea toleranței la risc: Acesta este un factor esențial care influențează strategia de investiții.Cât ești dispus să riști? Cât ești dispus să pierzi? Potențialul câștig pe care l-ai obține, merită riscul investiției?

Abia după ce răspunzi la aceste întrebări realizezi dacă investiția este pentru tine sau nu.

  • Alegerea unei strategii: Bazat pe profilul tău, poți alege o strategie conservatoare, moderată sau agresivă.

Dacă ești la început, îți recomandăm să adopți o strategie conservatoare. Pe măsură ce capeți experiență și încredere în abilitățile tale ca investitor, vei face trecerea naturală la investiții de tip moderat și, poate în câțiva ani, la investiții de tip agresiv.

Investiții fundamentale – ce sunt acestea și cum putem să obținem profit

  • Conturi de economii cu dobândă ridicată: O opțiune sigură, oferind un randament moderat. Presupune economisirea unor sume de bani și depunerea lor în contul cu dobândă ridicată. Pare puțin, dincolo de randamentul unei asemenea investiții trebuie să gândim și în termeni emoționali – investitorul deprinde abilitatea de a economisi și a de depune pentru o perioadă mai lungă de timp banii într-un astfel de cont. Disciplina pe care o capeți atunci când investești în acest mod este una care va sta la baza investițiilor tale viitoare.
  • Fonduri mutuale și instrumente de investiții: O modalitate de a diversifica investițiile fără a cumpăra acțiuni individuale. Aici ar trebui să înțelegi piața, ori prin a te educa financiar, documentându-te și citind ce presupun astfel de investiții, fie cu ajutorul unui consultant financiar.
  • Obligațiuni și titluri de stat: Investiții mai puțin riscante, potrivite pentru cei cu o toleranță la risc scăzută. Aceste obligațiuni au singurul inconvenient că sunt emise pe termen lung, de 5-10 ani. Banii investiți aici sunt cu alte cuvinte ”blocați” într-o investiție sigură, rentabilă, dar care nu îți va permite să răscumperi acele titluri înainte de scadență.

Rolul IFN-urilor în investițiile financiare

  • Cum pot IFN-urile să sprijine investitorii: Unele IFN-uri oferă produse de investiții sau pot face legătura cu alte instituții financiare.
  • Produse și servicii: IFN-urile pot oferi servicii de consultanță financiară, portofolii de investiții sau pot oferi bunuri sau afaceri scoase la executare care se pot dovedi a fi o primă investiție excelentă pentru cei aflați la început de drum.

Sfaturi pentru a evita capcanele investițiilor

  • Importanța diversificării: Nu pune toți banii într-un singur coș. Dacă ești la început, a depune banii într-un cont cu dobândă ridicată poate părea destul de sigur și de profitabil, dar în timp vei realiza că ai nevoie și de alte vehicule investiționale.
  • Evitarea investițiilor emoționale: Nu te lăsa ghidat doar de sentimente în deciziile financiare. Nu vinde când piața cade și nu cumpăra când toată lumea cumpără, întrucât prețul crește exponențial. Americanul spune „Buy low, sell high”. Dacă ar înțelege toți investitorii la început de drum acest lucru, am vedea mai mult profit în această piață.
  • Înțelegerea costurilor: Fii conștient de toate comisioanele și taxele asociate sau de condițiile investiției. Unele investiții aduc cu sine clauze contractuale care nu îți permit să folosești profitul imediat, altele, așa cum am văzut, îți indisponibilizeaza fondurile o perioadă mai lungă de timp. Indiferent ce investiție alegi, alege în cunoștință de cauză și înțelept.

Investițiile pot părea complexe la început, dar cu informații corecte și planificare strategică, oricine poate începe să construiască un portofoliu solid și să-și asigure securitatea financiară pe termen lung.

Întrebări frecvente

Ce este un credit nebancar?

Un credit nebancar reprezintă orice împrumut oferit de o instituție financiară care nu este o bancă.

Cum poți evita capcanele investițiilor?

Ai de luat în calcul: importanța diversificării, evitarea investițiilor emoționale și totodată înțelegerea costurilor.

Cum pot accesa un credit nebancar?

Nimic mai simplu! Contactează-ne prin telefon, email sau formular de contact, iar noi îți vom realiza un plan personalizat, pentru a primi cea mai bună ofertă de finanțare, în cel mai scurt timp.

Solicită un credit nebancar

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare