Cum îți poți îmbunătăți scorul FICO cu o linie de credit revolving?

De: Claret Credit0 Comentarii

Ai auzit vreodată de scorul FICO? Este ca o notă care te ajută să obții credite, carduri și chiar locuințe. Un scor FICO ridicat te face să pari un împrumutat de încredere, crescând șansele de a fi aprobat pentru finanțare.

Am prezentat pe larg într-un articol precedent ce este scorul FICO. Din punct de vedere tehnic, scorul FICO este un număr cuprins între 300 și 850, care este utilizat de creditori pentru a evalua riscul de neplată al unui împrumutat. Scorul este calculat pe baza unui algoritm complex care ia în considerare o serie de factori, inclusiv istoricul de plată, tipul de credite, gradul de îndatorare și durata istoricului de credit.

Scorul de credit sau scorul FICO este de fapt un instrument pe care îl folosesc instituțiile creditoare care acordă împrumuturi, așa cum este și Claret IFN, pentru a evalua riscul de neplată al solicitantului, fără a constitui un instrument exclusiv în acest sens, el fiind mereu coroborat cu toate datele pe care cel care solicită creditul le pune la dispoziție.

Dar cum îl poți îmbunătăți? Într-un alt articol din secțiunea noastră de noutăți prezentam câteva metode prin care poți îmbunătăți scorul FICO. Între acestea, enumeram sfaturi precum plata la timp a ratelor, reducerea gradului de îndatorare și chiar diversificarea tipului de credit accesat.

În articolul de astăzi arătăm cum te poate ajuta o linie de credit revolving în a-ți îmbunătăți scorul FICO.

Ce este o linie de credit revolving? Gândește-te ca la un card de debit pre-aprobat, dar cu o limită mai mare. Poți retrage bani oricând, rambursând ulterior suma utilizată, plus dobânda. Spre deosebire de un card de credit, nu trebuie să plătești tot soldul lunar.

Pentru a obține o linie de credit revolving, compania ta trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 • este activă și nu este înregistrată cu proceduri de insolvență/ lichidare voluntară;
  • compania și asociații/ administratorii nu figurează înregistrați la CRC cu restanțe curente, de peste 90 de zile sau executări silite;
  • funcționează de minim un an (minim 1 situație financiară anuală încheiate);
  • cifra de afaceri este de minim 50.000 RON conform ultimului bilanț anual depus;
  • este persoană juridică rezidentă pe teritoriul României;
  • dovedește posibilitatea rambursării creditului.

Cum te poate ajuta o linie de credit revolving să îți îmbunătățești scorul FICO?

 • Utilizarea responsabilă a creditului: Plătind la timp ratele lunare, demonstrezi o disciplină financiară excelentă.
 • Menținerea unui sold mic utilizat: Ideal este să utilizezi sub 30% din limita de credit. Asta arată că nu ești supraîndatorat și gestionezi bine resursele.
 • Diversificarea portofoliului de credit: Deținerea unei linii de credit revolving, pe lângă alte tipuri de credit (cum ar fi un card de credit), demonstrează o abordare responsabilă a finanțelor.

Totuși, trebuie să ții seamă de faptul că utilizarea necorespunzătoare a creditului te poate afecta negativ. Întârzierile la plată sau depășirea limitei de credit pot duce la scăderea scorului FICO.

Cu toate acestea, accesarea unei linii de credit revolving și utilizarea ei cu responsabilitate poate fi un instrument valoros pentru a-ți construi un istoric de credit pozitiv și a obține finanțare avantajoasă.

Folosește-o înțelept și vei observa o îmbunătățire a scorului FICO!

Solicită un credit nebancar

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment