Gestionarea bugetului de Black Friday

De: Claret Credit0 Comentarii

De Black Friday toată lumea încearcă să profite de ofertele senzaționale la electrocasnice, electronice sau la diferite produse pe care le au trecute pe lista de dorințe. Unele produse pot fi achiziționate chiar și la jumătate din prețul inițial, iar asta îi face pe cumpărători să fie în fața magazinelor chiar înainte de deschiderea acestora. Este o perioadă aglomerată, de aceea este esențial să ai un plan bine pus la punct de gestionare a bugetului de Black Friday.

Câteodată, chiar dacă avem de gând să cumpărăm un singur produs, ajungem la casa de marcat cu mai mult decât ne-am plănuit. Prețurile scăzute ne pot face să uităm de planul inițial, însă este foarte important să ne ținem de ceea ce stabilim de acasă, pentru a nu ajunge să cheltuim mai mult decât ne permitem. În articolul de astăzi, vom face o scurtă recapitulare a ceea ce înseamnă Black Friday și cum ne putem gestiona eficient bugetul pentru această perioadă.

Claret Credit este un IFN de încredere, care ne stă la dispoziție cu cele mai bune oferte de creditare, pentru a face față momentelor dificile, în care ne confruntăm cu situații financiare de criză. Gestionarea bugetului este esențială pentru a putea avea o evidență asupra cheltuielilor. De asemenea, un buget ne va putea ajuta cum să econosim și cum să reducem din cheltuieli.

De cele mai multe ori, economiile puse deoparte ne pot ajuta să depășim momentele dificile din viața noastră. De aceea, specialiștii în economie ne recomandă să economisim câte puțin în fiecare zi, pentru a face față situațiilor dificile, precum o posibilă criză financiară. Pe parcurs vei observa că toate economiile puse deoparte te vor ajuta foarte mult pe viitor. Dacă vei respecta cu strictețe planul de la bun început vei fi capabil să economisești sume considerabile pe care să le folosești pentru a-ți achiziționa mașina visurilor tale, casa mult dorită sau să pleci în acea vacanță pe care o tot amâni.

De Black Friday ai nevoie de un plan bine pus la punct în legătură cu bugetul, pentru a nu depăși suma de bani pe care o ai disponibilă pentru această perioadă.

Ce este Black Friday?

Black Friday sau Ziua reducerilor masive la diverse lucruri a fost preluată și în România în ultimii ani. Termenul de Black Friday, sau Vinerea Neagră a fost folosit pentru prima dată pentru a descrie traficul catastrofal din ziua de vineri după Ziua Recunoștinței. Cei care au dat această denumire sunt niște polițisti din Philadelphia, îngroziți de traficul cauzat de miile de oameni ieșiți la cumpărături. De asemenea, termenul de Black Friday a fost folosit și înainte în 1869, când Jay Gould și James Fisk au încercat să dea lovitura speculând piața de aur de la bursa din New York. Guvernul a încercat să oprească intervenția speculanților punând pe piață cantități mari de aur, motiv pentru care prețurile au scăzut alarmant, iar mulți dintre investitori au pierdut adevărate averi.

De atunci, termenul de Black Friday a fost folosit pentru a descrie perioada cu cele mai mari reduceri la diferite produse, precum televizoare, telefoane, laptop-uri, frigidere sau alte produse. În România, Black Friday a apărut în anul 2011. În America, Black Friday este în a patra vineri din noiembrie. În România, ziua reducerilor uriașe este de obicei pe data de 12 noiembriem însă câteodată unele magazine dau startul reducerilor începând cu data de 22 octombrie și dureaxă până pe 30 noiembrie. Astfel că, Black Friday nu este neaparăt doar o zi pe lună, fapt pentru care oamenii au mai mult timp pentru a-și lungi lista de cumpărături.

Black Friday – sfaturi utile pentru gestionarea bugetului

De Black Friday suntem tentați să cumpărăm mai multe produse decât aveam pe lista inițială. De aceea, este esențial să avem un plan bine pus la punct de gestionare a bugetului în acea perioadă.

Pune pe o listă produsele dorite

Dacă știi că Black Friday se apropie, atunci este momentul să îți faci o listă de dorințe cu produsele pe care vrei să le achiziționezi. Este recomandat să cumperi doar produsele de care ai neapărat nevoie, chiar dacă tentația este mare să cumperi și alte produse. Nu trebuie să cazi în capcana reducerilor, pentru că este posibil să depășești bugetul. Notează de la bun început produsele pe care le dorești să le achiziționezi și pe care vrei să le iei la un preț mai acceptabil.

Urmărește reducerile

Atunci când Black Friday se apropie și ți-ai pus pe o listă produsele pe care vrei să le cumperi la un preț mai mic, urmărește reducerile din mai multe magazine, pentru a alege cea mai bună ofertă. Nu este recomandat să cedăm în fața primei reduceri pe care o găsim, pentru că am putea să găsim o ofertă mult mai bună la alt magazin. Analizează foarte bine piața și alege cea mai avantajoasă variantă pentru tine. Verifiă mai întâi prețurile reduse, pentru a vedea dacă reducerea aplicată este una convenabilă.

Abonează-te la newsletter

Pentru a fi la curent cu toate noutățile și cu data exactă când începe Black Friday este recomandat să te abonezi la newsletter-ele mai multor magazine. De asemenea, dacă ești client fidel poți beneficia de reduceri cu câteva ore înainte de startul oficial.

Stabiliți un buget

Este foarte bine dacă ați făcut o listă de dorințe, însă este ideal să aveți și un buget prestabilit, pentru a nu depăși o anumită sumă de bani. Dacă nu aveți unul stabilit, veți ajunge să cheltuiți mai mult decât v-ați propus și veți ieși mult în pierdere. Poate veți ajunge chiar să cheltuiți suma de care dispuneți chiar înainte să cumpărați toate produsele de pe listă. Așadar, prioritizați ceea ce este mai important.

Black Friday – apelează la un credit de nevoi personale de la Claret Credit

Poți alege un împrumut de nevoi personale de la Claret Credit pentru a putea achiziționa toate produsele pe care le dorești cu adevărat de Black Friday. Astfel, te vei putea bucura pe deplin de perioada reducerilor și vei îndepărta toate obstacolele financiare. Claret Credit este un IFN de încredere care dorește să ajute cât mai multe persoane prin creditele oferite.

Întrebări frecvente

De ce să alegi un împrumut de nevoi personale de la Claret Credit?

Claret Credit îți oferă următoarele avantaje, dacă alegi un credit de nevoi personale:

 • Se acceptă și persoane cu istoric negativ în Biroul de Credit,
 • Rate fixe în lei,
 • Consultanță financiară gratuită,
 • Finanțare până la 5 ani.

În cât timp pot beneficia de un credit imobiliar?

Analizăm cererea ta imediat ce ajunge la noi și primești ofertă de finanțare în cel mai scurt timp.

Claret Credit oferă credite de nevoi personale fără garanție?

Pentru a beneficia de un credit de la Claret Credit, indiferent de creditul ales, ai nevoie de o garanție imobiliară.

Solicită un credit

  Datele tale de contact:

  Mesaj


  Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

  Postări asemănătoare

  Leave A Comment