Cum să economisești bani în perioada de criză

De: Claret Credit

În ultima perioadă, mulți dintre noi ne-am confruntat cu o perioadă de criză. De aceea, Claret Credit vine în ajutorul votru și vă dă cele mai bune sfaturi despre cum să economisești bani în perioada de criză.

În timpul unei crize economice, trebuie să fim mai chibzuiți cu banii și să nu cheltuim mai mult decât este necesar. De cele mai multi ori, economia unei țări poate oscila, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru orice situație imprevizibilă. Criza financiară este un motiv de îngrijorare pentru toată lumea, însă este ceva la care trebuie să ne așteptăm cam o dată la 10 ani. Această perioadă se caracterizează prin dezechilibre economice, precum creșterea inflației (creștere generală a prețurilor). Teama de neprevăzut ne împinge să ne organizăm mult mai bine din punct de vedere economic.

Cum să economisești bani – soluții pentru perioadele dificile

Răspunsul la întrebarea “Cum să economisești bani?” poate fi destul de vast. Să economisești poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă resursele financiare nu îți permit acest lucru. Câteodată, salariul insuficient poate fi un impediment în a pune ceva bani deoparte, însă noi vă vom da câteva sfaturi utile pentru cele mai bune modalități de economisire.
Economiile vor fi cele care ne vor ajuta să trecem peste perioadele de criză și trebuie să acționăm din timp, pentru a nu fi luați prin surprindere. A economisi în aceste vremuri, înseamnă să ai puțină educație financiară pentru a gestiona banii cât mai bine. Însă, câteva sfaturi utile te vor ajuta să ai economii cât mai consistente pe termen lung și mediu.

Stabilește un buget

Lecția numărul unu când vine vorba de cum să economisești bani – stabilește un buget la începutul lunii pe care să îl respecți și pe care să nu depășești deloc. Este un început bun pentru a economisi bani. La începutul lunii, după ce ai primit salariul, pune banii în plicuri diferite sau poți să notezi sumele pe telefon pe ce vei cheltui în luna respectivă: întreținere, utilități, mâncare, transport, haine, etc. Poți face o comparație după fiecare lună, pentru a observa cât ai cheltuit și unde poți să cauți alternative pentru a reduce costurile. Dacă vei avea un buget, vei fi mai strict cu cheltuielile și vei reuși să economisești sume mari de bani. Pentru cheltuielile variabile, precum o vacanță este indicat să alocăm bugete în anumite luni ale anului, sau împărțite în mod egal în cele 12 luni, astfel, când va veni momentul de a pleca în vacanță, nu vom simți impactul costurilor atât de mult.

Ține cont de cheltuielile lunare

Este indicat să ai o evidență a cheltuielilor dintr-o lună, precum și a câștigurilor. Poți trece toate cheltuielile într-un tabel Excel, în Notițele telefonului sau mai tradițional, pe o foaie. Astfel, vei fi conștient de toate cheltuielile și vei vedea pe ce dai banii cel mai mult. De asemenea, există diverse aplicații pe telefon care te ajută să-ți gestionezi bugetul cât mai chibzuit.

Află care sunt cheltuielile inutile

Atunci când te gândești cum să economisești bani, cel mai util lucru ar fi să-ți dai seama care sunt cheltuielile inutile, care te împiedică să ai ceva bani puși deoparte. Este important să ne gândim înainte să achiziționăm ceva, dacă acel lucru chiar este necesar sau doar un moft. Poate multe dintre achizițiile noastre sunt folositoare, însă putem să le luăm treptat, și nu deodată.

Deschide un cont de economii

La capitolul cum să economisești bani, una dintre metodele eficiente este să ne deschidem un cont de economii. La majoritatea băncilor, putem face asta direct din aplicație. Ideal ar fi să nu cheltui și ce să află în acel loc, întrucât după o perioadă de timp vei observa că s-a strâns o sumă subtanțială de bani fără să-ți dai seama. Atunci, când vei întâmpina o situație neprevăzută, economiile te jor ajuta să depășești acel moment. De asemenea, poți folosi acele economii pentru o vacanță binemeritată.

Renunță la vicii

Pentru a economisi cât mai mulți bani, este indicat să renunțăm la vicii. Este și un lucru care ne va îmbunătăți starea de sănătate. Fumaul, dulciurile sau acoolul nu fac decât să ne provoace diverse afecțiuni, ce ne pot pune viața în pericol. Poate este momentul să renunți la vicii, și vei observa imediat sumele uriașe de bani pe care obișnuiai să le aloci.

Cum să economisești bani – alege să faci investiții pe viitor

Mai sus poți oberva metodele ideale cum să economisești bani, însă ce poți face cu economiile tale atunci când ai depășit perioada de criză? Claret Credit este un IFN de încredere, care vă oferă consultanță financiară pentru a afla cum să gestionați economiile cât mai eficient. Poți să investești în proprietăți, pe care ulterior să le vinzi sau le închiriezi sau în metale prețioase, precum aurul.
Claret Credit stă la dispoziția ta cu credite excelente, perfecte pentru nevoile tale personale.

Întrebări frecvente

Pot obține un credit PFA de la Claret Credit?

Claret Credit oferă credite PFA pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere.

Este nevoie de o garanție pentru creditul PFA?

Pentru a obține un credit PFA de la Claret Credit este necesară prezentarea unei garanții imobiliare.

Care este perioada de finanțare pentru un credit PFA la Claret Credit?

Claret Credit oferă o perioadă de finanțare de pâna la 10 ani pentru un credit PFA.

Solicită un credit PFA

    Datele tale de contact:

    Mesaj


    Sunt de acord cu prelucrarea datelor în scop publicitar/ de marketing

    Postări asemănătoare