Credite pentru firme cu datorii

De: Claret Credit

În lumea antreprenorială de azi, o firmă poate avea datorii dintr-o multitudine de motive, fie că sunt legate de investiții strategice, fluctuații ale pieței sau provocări neașteptate. Existența unor datorii pe firmă nu mai este interpretată ca și cum respectiva societate s-ar afla într-o imposibilitate de plată, așa cum se întâmpla până nu de mult. Datoriile pe firmă sunt văzute normal și interpretate în funcție de contextul comercial, condițiile din piață și eventualele particularități ale industriei în care activează antreprenorul.

În situația în care piața imobiliară se află într-o perioadă mai puțin propice dezvoltării proiectelor rezidențiale, considerăm normală existența unor datorii la firmele care activează în domeniu. Din acest punct de vedere, consultanții de la Claret Credit au învățat să interpreteze existența unor condiții în piață și să identifice factorii care au dus la acumularea datoriilor pe firmele care solicită un credit antreprenorial.

Considerăm că, indiferent de situație, există o soluție pentru firmele care se confruntă cu datorii: Claret Credit – instituția financiară nebancară specializată în oferirea creditelor cu garanție imobiliară pentru toate tipurile de afaceri, începând de la credite pentru dezvoltatori imobiliari și până la credite pentru Horeca.

Claret Credit este o Instituție Financiară Nebancară (IFN) specializată în oferirea de credite cu garanție imobiliară, inclusiv pentru firme cu datorii. Spre deosebire de bănci, IFN-urile precum Claret Credit aduc o flexibilitate de neegalat în oferirea acestor credite.

Într-un articol anterior am arătat care este diferența între creditele acordate de bănci și creditele IFN-urilor. Între acestea, enumeram:

  • Soluții financiare adaptate fiecărui client în parte – spre deosebire de bănci, IFN-urile sunt mult mai flexibile și mai accesibile, condițiile de creditare fiind adaptate fiecărui client în parte
  • Se acordă credite și celor cu un istoric negativ în Biroul de Credit – spre deosebire de bănci, unde nu se acordă împrumuturi celor cu un istoric negativ în Biroul de Credit, IFN-urile acordă credite și celor care fac parte din această categorie
  • Proces de aprobare rapid – creditele se obțin mult mai ușor în cazul în care apelezi la un IFN, fiind un proces rapid și ușor
  • Mai puține acte – întocmirea unui contract de împrumut de la un IFN presupune mai puține acte, în comparație cu băncile, unde solicitanții trebuie să realizeze dosare complete.

Mai mult, în materialul de azi, prezentăm un alt avantaj al celor care apelează la Claret Credit – oferim credite și pentru cei care dețin firme cu datorii. Desigur, punem anumite condiții și ne dorim să înțelegem pe deplin circumstanțele care au dus la acumularea de datorii de către firmele aplicante. Dincolo de aceasta, ne dorim o deplină transparență din partea antreprenorilor care apelează la noi, pentru a ajunge la un parteneriat benefic ambelor părți.

Creditele cu garanție imobiliară pentru firme cu datorii

Un credit cu garanție imobiliară pentru firme cu datorii poate fi o soluție eficientă pentru companiile care se confruntă cu probleme financiare. Aceasta implică împrumutarea unei sume de bani cu garanția unui imobil deținut de firmă. În cazul în care firma nu poate rambursa împrumutul, creditorul are dreptul să vândă imobilul pentru a recupera suma datorată.

Ceea ce ne dorim, atât noi, cât și antreprenorii care aplică pentru un credit pentru firme cu datorii, este să nu ajungem la executarea garanției imobiliare. Ne dorim astfel ca acest credit să fie de fapt o investiție în firma cu datorii, astfel încât aceasta să-și revină, iar banii pe care îi acordăm sub formă de credit să îi folosească în principal în acest scop.

De altfel, una dintre situațiile în care acordăm suport este creditul pentru restanțieri. Acesta este o formă prin care ajutăm antreprenorii care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să-și achite datoriile la timp sau ratele la un alt împrumutător. Cu atât mai mult suntem dispuși a identifica pe deplin și în mod corect situații care au dus la un astfel de context dificil pentru un antreprenor la un moment al carierei sale.

Din această perspectivă, suntem la fel de transparenți cu aplicanții noștri – nu toate firmele cu datorii vor ajunge să fie aprobate pentru a obține creditul, întrucât nu toate firmele cu datorii vor putea demonstra acele condiții de eligibilitate pe care le comunicăm oricui apelează pentru un credit antreprenorial la noi. Dar ceea ce vă putem garanta este că vom trata fiecare aplicant în parte cu ideea de a găsi acele modalități de a intra într-un parteneriat pentru a ajuta firma să-și revină.

Cum funcționează procesul de aplicare la Claret Credit pentru firme cu datorii

La Claret Credit, procesul de aplicare pentru un credit cu garanție imobiliară este simplu și transparent. Consultanții noștri discută cu aplicanții pentru a înțelege condițiile care au dus la acumularea de datorii și pentru a evalua potentialul firmei în a rambursa creditul și perspectiva de dezvoltare după obținerea creditului.

Cu toții știm că un credit IFN te poate ajuta să gestionezi situații limită. De altfel, suntem pe deplin conștienți că un IFN ajută antreprenorii să depășească un anumit context financiar într-un moment în care acesta este refuzat sau nu poate apela la bănci. Astfel, a apela la un IFN atunci când firma are anumite datorii, nu este decât un pas normal în a-ți pune afacerea pe calea cea bună.

Din această perspectivă, sunt numeroase situații în care un credit nebancar te poate ajuta, iar existența unor datorii pe firmă reprezintă o astfel de situație.

Eligibilitatea pentru un credit cu garanție imobiliară

Pentru a fi eligibil pentru un credit cu garanție imobiliară la Claret Credit, o firmă trebuie să îndeplinească anumite criterii. De regulă, acestea includ demonstrarea capacității de a rambursa împrumutul și prezentarea unui plan solid de dezvoltare a afacerii după obținerea creditului.

De asemenea, firma trebuie să dețină un imobil care poate fi folosit ca garanție pentru împrumut.

Evaluarea imobilului se realizează de către experți, astfel încât valoarea acestuia să fie corect demonstrată și să ajute antreprenorul în a obține creditul pentru firme cu datorii necesar continuării afacerii.

De altfel, am publicat un ghid pentru oricine este interesat să obțină un scor mai bun în momentul accesării unui împrumut și am prezentat cum să obții condiții mai bune la împrumut. Între aceste condiții, recomandam antreprenorilor să pregătească un plan de afaceri solid, care să reușească să prezinte atuu-rile afacerii, ale echipei, ale firmei sau ale pieței la un moment dat, cu o perspectivă corectă asupra potențialului societății de a se dezvolta și de a returna împrumutul.

Indiferent de motivele pentru care o firmă are datorii, Clare Credit oferă o soluție flexibilă și personalizată. Cu creditele noastre cu garanție imobiliară, firmele cu datorii pot obține finanțarea de care au nevoie pentru a depăși provocările și a-și propulsa afacerea spre succes.

Postări asemănătoare