Mulți dintre noi ne întrebăm cum să economisim mai mulți bani, pentru a nu avea datorii, dar și pentru a pune ceva deopare. Atunci când ne confruntăm cu o criză financiară, caracterizată de inflație (creșterea prețurilor), trebuie să fim mai chibzuiți cu anumite cheltuieli, pentru a ajunge să facem împrumuturi la bancă, în condițiile în care indicile ROBOR se apropie de 5%.
Cu siguranță, nu este o perioadă bună pentru investiții sau pentru a ne cumpăra propria casă. De cele mai multe ori, este indicat să așteptăm o perioadă pentru ca lucrurile să revină la normal. În articolul de astăzi, vă vom prezenta 10 metode prin care să economisești bani într-un an. Astfel, vei avea ceva bani puși deoparte pentru acele “zile negre”, precum și pentru vacanța mult visată, pe care ai tot amânat-o.
La Claret Credit vei avea parte de consultanță financiară și îți putea gestiona banii mult mai eficient. Și, în cazul în care nu poți economisi urmând sfaturile noastre, poți oricând solicita un credit rapid sau un credit cu garanție imobiliară.
10 metode prin care să economisești bani
De cele mai multe ori, multora dintre noi ne este dificil să economisim bani, din cauza diverselor facturi mult mai mari decât ne așteptam sau cheltuielilor imprevizile. Situațiile urgente pot apărea în orice moment, de aceea trebuie să fim pregătiți și să avem ceva economii puse deoparte. Printre regulile principale ale educației financiare se numără economisirea. De aceea, Claret Credit ți-a pregătit o listă cu 10 metode prin care să economisești bani.
1. Nu cheltui tot salariul într-o lună
Toți specialiștii din economie îți vor recomanda să încerci să nu cheltui tot salariul până la sfârșitul lunii. Este adevărat, poate fi dificil câteodată să ne rezumăm la un anumite buget pe lună, pentru că, așa cum spuneam, mereu vor apărea situații imprevizibile, care ne vor obliga să scoatem mai mult din pușculiță. Atunci când începi să economisești bani, trebuie să îți stabilești un obiectiv. Astfel, dacă ți-ai stabilit un anumit target vei fi mai determinat să pui deoparte o parte din salariul tău. Poți să-ți pui banii într-un cont de economii, pe care să-l alimentezi lunar cu suma economisită. Dacă ți se pare greu să pui ceva deoparte din salariul tău, începe cu sume mici, cum ar fi 100 lei. Este adevărat, poate părea dificil să-ți iei o mașină, însă dacă vei continua în ritmul ăsta pentru minim doi ani, și vei apela și la un credit de nevoi personale de Claret Credit vei reuși să ai mașina visurilor tale, mai repede decât te așteptai.
2. Scrie o listă de cumpărături
Atunci când te duci la magazin este indicat să ai la tine o listă de cumpărături. Astfel, vei lua doar ce îți trebuie, fără a umple coșul cu lucruri inutile, care vor ajunge, cel mai probabil, în coșul de gunoi. Îți recomandăm să mergi în magazine unde cunoști cum sunt organizate diferitele produse, pentru a nu fi tentat să iei și alte lucruri de la alte raioane. Dacă ai o listă de cumpărături vei cumpăra strictul necesar și nu vei mai cheltui banii pe ce e cu adevărat nefolositor pentru tine.
3. Mai întâi economisește
Atunci când primești salariul, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui bani deoparte în contul de economii. După ce ai făcut acest lucru poți începe să cheltui banii rămași pe lucrurile de care ai nevoie, fără a apela la contul de economii. Este esențial să te rezumi la ce rămâne în contul tău, după ce ai retras suma economisită lunar.
4. Realizează un buget zilnic
Atunci când ai un buget alocat zilnic, te vei obișnui să nu cheltui mai mult decât ți-ai impus. Desigur, pot exista zile în care să depășești suma alocată, însă nu te îngrijora. Pur și simplu, dacă se întâmplă acest lucru, încearcă să economisești zilele următoare. Astfel, la sfârșitul lunii vei vedea că ai reușit să cheltuiești exact atât cât ți-ai propus. Atunci când ai un anumit obiectiv de îndeplinit, vei fi mult mai determinat să te ții de acel buget zilnic.
5. Păstrează o evidență a economiilor
Atunci când vrei să pui niște bani deoparte este indicat să nu ții economiile în același loc cu banii pe care vrei să îi cheltui. Dacă faci acest lucru, vei ajunge să te încurci în bani, și, cu siguranță, vei cheltui și din banii care trebuiau puși deoparte, întrucât tentația va fi prea mare. Alege o soluție de economisire care ți se potrivește. Cam toate băncile oferă soluția de a-ți deschide un cont de economii, având diferite variante din care poți alege. Esti indicat să nu te atingi de cei bani, decât atunci când este o situație urgentă.
6. Plătește facturile la timp
Ai primit facturile la curent, apă, gaze? Atunci nu mai sta pe gânduri și plătește-le imediat pentru a nu avea restanțe. Astfel, vei fi în fiecare lună cu facturile la zi și nu mai plăti și alte penalizări decât suma facturată.
7. Folosește mai mult transportul în comun
Atunci când te plimbi prin oraș încearcă să folosești mai puțin mașina proprie și mai mult transportul în comun, sau, de ce nu, bicicleta. În momentul de față prețul benzinei este unui destul de mare, din cauza crizei financiare prin care trecem și situațiilor tensionate din lume. Astfel, este indicat să-ți faci un abonament pentru transportul în comun și vei economisi mai mult decât îți imaginezi. Banii pe care îi economisești poți să îi depui în contul de economii.
8. Urmărește ofertele
Vrei un televizor nou sau îți dorești să-ți schimbi laptop-ul? Atunci scanează produsele de pe piață și urmărește atunci când produsul dorit este la reducere. Un moment oportun este Black Friday. Ai putea economisi chiar și 500 de lei! Toți banii economisiți se vor duce în contul de economii.
9. Gătește mai mult acasă
Știm. Este mult mai convenabil să ieșim în oraș și să mâncăm, însă gândește-te la toți banii pe care îi cheltui pentru o singură ieșire. De aceea, este recomandat să gătești mai mult acasă. De asemenea, vei avea ocazia să petreci mai mult timp cu familia și cu cei dragi. Poți lua la tine la muncă mâncare pentru a nu mai cheltui bani la cantina, la restaurant sau la comenzile take-away. Vei reuși să economisești până la 400 de lei.
10. Gândește-te în fiecare seară la obiectivul tău
Seara, înainte să te culci gândește-te mereu la motivul pentru care economisești bani. Poate strângi bani să mergi într-o vacanță, să îți cumperi o mașină, o casă sau vrei să-ți deschizi propria afacere. Oricum ar fi, concentrează-te pe țelul tău și crede în tine că poți strange banii de care ai nevoie într-un an sau chiar mai puțin.
Claret Credit – mereu aici pentru tine
Claret Credit este un IFN de încredere, iar prin cele 10 metode prin care să economisești bani într-un an, echipa își dorește să ajungi la obiectivul tău în cel mai scurt timp. Echipa noastră este formată din angajați cu o vastă experiență în domeniul serviciilor financiare, cu viziuni moderne și flexibile, ce au un impact important în satisfacerea necesităților clienților.